Baigėsi aštuntų klasių moksleivių tikybos mokymo olimpiada „Garstyčios grūdasʾ2015“ (2015 04 08)
Paskelbta: 2015-04-09 14:15:47

Balandžio 8 dieną paaiškėjo galutiniai Kauno arkivyskupijos Katechetikos centro šiais metais pirmą kartą organizuotos tikybos mokymo olimpiados „Garstyčios grūdasʾ2015“, skirtos aštuntų klasių moksleiviams, rezultatai.

Šioje olimpiadoje savo jėgas bandė drąsiausi aštuntokai iš Kauno (miesto ir rajono), Kėdainių, Jurbarko, Jonavos dekanatų – iš viso net 315 mokinių iš 27 Kauno arkivyskupijos teritorijoje esančių mokyklų. Tikybos mokytojai bei jų mokiniai dar žiemą kūrė olimpiados logotipą. Kauno miesto metodinis būrelis vienbalsiai patvirtino Jonavos R. Samulevičiaus progimnazijos tikybos vyr. mokytojos Daivos Makaravičienės sukurtą logotipą, kuris taps kasmetiniu šios olimpiados simboliu.

Pirmą kartą vykstanti olimpiada buvo iššūkis tiek mokytojams, kad aštuntokai teisingai atsakytų į klausimus, tiek mokiniams, kad pasisektų, tiek organizatoriams, kad konkursas vyktų sėkmingai.

Kai kurie olimpiados klausimai, pvz., kokia šv. Mišių dalis yra pati svarbiausia, ką reiškia žodis „Eucharistija“, kas yra šventasis Lietuvos globėjas, kokiomis kalbomis buvo parašyta Biblija, nebuvo sunkūs, tačiau ne visiems paaugliams pasirodė lengvai įveikiami. Rengėjai stengėsi įvertinti visų moksleivių pastangas: nepastebėtas neliko nė vienas aštuntokas, visiems dalyviams išsiųsti padėkos raštai, o geriausiems – diplomai ir atminimo dovanėlės.

Olimpiadai užduotis kūrė Kauno Šančių vidurinės mokyklos mokytoja metodininkė Vesta Žiūraitienė, VDU doktorantė ir tikybos mokytoja metodininkė Aušrelė Krunglevičiūtė bei Kauno m. „Varpo“ gimnazijos tikybos vyr. mokytoja Ieva Vasiliauskienė. Aštuntokų darbus taisė net 8 vertinimo komisijos įvairiuose dekanatuose ir parapijose. Nagrinėjant olimpiados rezultatus, aptariant, kas pavyko, o ką reikia tobulinti, mokytojai vieningai teigė, kad „Garstyčios grūdą“ sėsim ir kitais metais.


Aštuntų klasių moksleivių tikybos olimpiados „Garstyčios grūdasʾ2015“ rezultatai  >>
 

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune