Sužadėtinių rengimo Santuokai supervizijos užsiėmimai (2015 05 20)
Paskelbta: 2015-05-25 11:11:15

Gegužės 20 d. neseniai duris atvėrusiame Šv. Jono Krikštytojo centre vyko supervizija sužadėtinių rengėjams. Sutuoktinių poros, šiuo metu padedančios sužadėtiniams pasirengti Santuokai, pirmiausia susirinko Šeimos centre. Čia visi pasivaišino pietumis, o vaikus pasitiko Vaikų tarnybėlės savanoriai. Superviziją vedė Vilniaus arkivyskupijos Šeimos centro darbuotoja, šeimų bendruomenių koordinatorė Vijoleta Vitkauskienė.

Susirinkusius pasveikino Kauno arkivyskupijos Šeimos centro direktorė Jūratė Lenkuvienė. Kauno I dekanato dekanas mons. Vytautas Grigaravičius pakvietė į trumpą maldą, o po to pasidalijo savo įžvalgomis apie sužadėtinių rengimą Kauno miesto parapijose. Liūdina tai, kad 90 proc. sužadėtinių gyvena kartu ir į kursus ateina jau patyrę įvairių krizių.

Vijoleta Vitkauskienė supervizijos pradžioje pakvietė pasidalyti bendra savijauta, kuri kyla vedant grupę. Dalyviai paminėjo įtampą, jaudulį, atsakomybę. Tačiau kai kurie, vesdami grupes, jaučiasi drąsiai, džiaugiasi galimybe grupę vesti kaip pora ir gauna daugiau nei duoda.

Po pasidalijimo supervizorė paprašė surašyti iškylančias problemas bendradarbiavime su Šeimos centru, klebonais, registratore ir kt. , o vėliau, pasiskirstę į mažas grupeles, dalyviai iškėlė pagrindinius rūpimus klausimus ir problemines sritis: kaip kalbėti apie išpažintį, kai didesnė dalis sužadėtinių į Bažnyčios mokymą žiūri skeptiškai? ką galima pasakyti apie kunigą kaip tarpininką? kaip suderinti skirtingą porų patirtį? kaip priimti priešingą nuomonę? kokiais būdais įtraukti tylinčius grupės narius? Tokie ir panašūs klausimai buvo nagrinėjami supervizijos metu. Dalyviai aktyviai dalijosi idėjomis, pasiūlymais ir įžvalgomis, o po supervizijos dar ilgai diskutavo grupių vedimo ir šeiminio gyvenimo klausimais.

Šią superviziją parėmė Kauno I dekanatas ir Vokietijos katalikų akcija Renovabis.

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune