Baigėsi tarptautinis festivalis „Dievas yra meilė“: ar Lietuvai reikalingos tyros širdys? (su vaizdo medžiaga, parengta „Tyrų širdžių TV“(2015 06 05–06)
Paskelbta: 2015-06-09 16:38:58

 

Festivalio vaizdo medžiaga, kurią parengė neseniai startavusi „Tyrų širdžių TV“ >>

Birželio 5–6 d. Jurbarko r., Pauliuose, vyko tarptautinis krikščioniškas festivalis „Dievas yra meilė“, kurį organizavo broliai kapucinai. Jo metu pristatytas naujas Lietuvoje judėjimas už skaistumą. Iš Lenkijos atvykusi Tyrų širdžių judėjimo (TŠJ) jaunimo komanda vedė konferencijas, mokymus, dalijosi asmenine patirtimi. Festivalio dalyviams didelį įspūdį paliko lenkų liudijimai apie tai, kaip ir kodėl jie įstojo į TŠJ bei tapo aktyviais kovotojais už skaistumą.

„Buvau žinomas Lenkijoje muzikantas, priklausiau satanistų grupei. Kai išgirdau apie TŠJ, galvojau, kad ten atėjęs rasiu kelias nusiminusias merginas, kurios verkia dėl to, kad jų niekam nereikia, bet radau tūkstančius tyrai gyvenančių žmonių, kurie iš tikrųjų yra laimingi“, – sakė trisdešimtmetis Lukašas.

„Būti tyros širdies yra normali žmogaus būsena“, – dalijosi dvidešimtmetė Dorota.

„Turėjau savo verslą, man nieko netrūko, galėjau sau leisti viską, tačiau viduje jaučiau didžiulę tuštumą. TŠJ perkeitė mano gyvenimą, dabar man pakanka mažų dalykų, kad būčiau džiaugsmingas“,– liudijo dvidešimt septynerių Jacekas.

„Gyvenimas tyrume teikia labai daug džiaugsmo“, – sakė dvidešimtmetė Alicia.

„Tyrumas padeda pažinti kitą žmogų tikrą, tokį koks jis yra iš tikrųjų“, – tvirtino dvidešimt devynerių Aldona.

Dabar Jacekas ir Lukašas evangelizuoja ir skelbia apie skaistumą eidami į naktinius klubus, mokyklas, gatvės jaunimo susibūrimo vietas Lenkijoje. Jie sako, kad tyros širdies žmogus kitaip mato. „Palaiminti tyraširdžiai, jie regės Dievą“, - sako Šv. Raštas. „Kuo tyresnė tavo širdis, tuo aiškiau tu gali matyti tikrovę, o ši Dievo tikrovė ir daro žmogų džiugų bei laimingą“, - tvirtina jie.

Festivalio metu taip pat vyko krikščioniško kino peržiūros, koncertas, kuriame grojo Lietuvos ir Lenkijos jaunimas kartu su br. Tomu Pilchu OFM Cap. Kalbėdamas apie šio judėjimo aktualumą, jis sakė: „Tyrų širdžių judėjimas Lietuvai reikalingas todėl, kad Lietuvai reikalingos tyros širdys.“ Festivalio „Dievas yra meilė“ programą vainikavo firminiai kapucinų fejerverkai – kelių metrų aukščio tarptautinis draugystės laužas. Br. Vincentas Tamošauskas sakė esąs patenkintas, kad nepaisant didelės renginių pasiūlos į festivalį „Dievas yra meilė“ susirinko apie šešiasdešimt įvairaus amžiaus žmonių iš visos Lietuvos. Šio festivalio metu į Tyrų širdžių judėjimą įstojo 12 naujų narių.

„Apsisprendžiau įstoti į šį judėjimą, nes skaudi patirtis atvedė į supratimą, ką duoda neskaistus gyvenimas, ir sustiprino norą gyventi kitaip“, – sako dvidešimt dvejų Roberta.

„Tyras žmogus kitaip mato pasaulį. Jis labiau jaučia Dievo buvimą ir todėl gali žvelgti į kitą žmogų ne kaip į objektą, o kaip į kitą pilnavertį žmogų su savo unikalumu. Netyras žvilgsnis skatina vartoti, o tyras žvilgsnis skatina mylėti“, - teigia dvidešimt septynerių Nojus.

Mylėkite viens kitą žurnalą skaitau nuo vaikystės, žaviuosi Tyrų širdžių judėjimu ir seniai troškau, kad toks judėjimas už skaistumą atsirastų ir Lietuvoje“, - sako Danguolė.

Iš viso dabar Tyrų širdžių judėjimui (TŠJ) Lietuvoje priklauso 20 narių, 8 iš jų yra įstoję anksčiau. Tarptautiniame TŠJ yra daugiau kaip 12 000 narių ir jų skaičius sparčiai gausėja. TŠJ yra skirtas ne tik jaunimui, bet ir vyresnio amžiaus vienišiems žmonėms, sutuoktiniams bei išsiskyrusiems. Artimiausiu metu Lietuvoje žadama kurti ir šio judėjimo grupes išsiskyrusiems.

Br. Vincentas Tamošauskas OFM Cap. taip pat sakė, kad yra nuspręsta kurti Tyrų širdžių judėjimo TV. Pirmieji reportažai iš festivalio pasirodys artimiausiu metu ir bus paskelbti Mylėkite viens kita feisbuko paskyroje. Festivalis „Dievas yra meilė“ baigėsi ir kviečia vėl į Paulius liepos 3–5 dienomis, kai ten vyks TŠJ rekolekcijos. Jų tema – „Dievas nėra prieš seksą“, o festivalis „Dievas yra meilė“ laukia Jūsų ir kitąmet!

Jurgita Matulevičiūtė
 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune