Šilinių išvakarėse – malda už jaunuosius Lietuvos piligrimus, atkeliavusius Kryžių kalno (2015 09 06)
Paskelbta: 2015-09-06 20:35:12

Fotografijos Marijos Stanulytės

Sekmadienį, rugsėjo 6 d., Šiluvoje sutikti apie 600 jaunųjų piligrimų, kurie tris dienas – rugsėjo 4–6 d. – keliavo čia iš Kryžių kalno, nueidami pėsčiomis bemaž 70 km maldos ir krikščioniškos bendrystės kelią. Šiam jau tryliktam tarptautiniam piligriminiam žygiui vadovavo Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis. Rugsėjo 5 d. prie šio žygio prisijungė piligrimų grupė iš Punsko (daugiau apie žygį >>).

Šio žygio dalyvius ir jo vadovą, nenuilstantį piligrimą, vysk. Eugenijų pasveikino Kauno arkivyskupas metropolitas Lionginas Virbalas. 15 val. atlaidams jau papuoštoje aikštėje priešais Baziliką Kauno arkivyskupas vadovavo šv. Mišioms, kurias koncelebravo Šiaulių vyskupas, Kauno arkivyskupas emeritas Sigitas Tamkevičius, Šiaulių vyskupijos kunigai.

Liturgijos pabaigoje apie Šilinių pradžią Šiluvos miesteliui, visiems jau suskubusiems čia atvykti piligrimams ir dar besirengiantiems atkeliauti per atlaidų aštuondienį (žr. programą >>) iškilmingai paskelbė po šv. Mišių vykusi procesija su Švč. Sakramentu į Apsireiškimo koplyčią. Procesijoje dalyvavo taip pat į atlaidus jau susirinkę Kauno kunigų seminarijos auklėtiniai, kandidatai į nuolatinius diakonus, jaunieji atlaidų savanoriai.
 

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune