Šeimos centro Lytiškumo ugdymo ir rengimo šeimai programos „Pažink save“ savaitgalis Kulautuvoje (2015 11 13–15)
Paskelbta: 2015-11-18 13:03:49

Lapkričio 13–15 dieną Lytiškumo ugdymo ir rengimo šeimai programa „Pažink save“, kaip ir kasmet, „keliavo“ į Kulautuvą. Šį kartą savaitgalyje dalyvavo 24 jauni žmonės ir savanorių komanda.

Nuo pat penktadienio vakaro vyko įvairūs užsiėmimai, diskusijos apie vertybes, meilę, šeimą. Kuo skiriasi susižavėjimas, įsimylėjimas, meilė? Kodėl verta laukti? Kas yra vaisingumas? Tokios temos visada aktualios jaunimui. Savo asmenine patirtimi dalijosi savanoriai, vyko darbas grupelėse, filmų peržiūros. Šiemet Santuokos sakramentą priėmusi sutuoktinių Miglės ir Gedimino Urbonų pora paliudijo savo kelią į santuoką.

Savaitgalio metu didelis dėmesys skirtas atsakymams į rūpimus klausimus, tarpusavio bendrystei, kuri paskatino ne vieną jaunuolį apsispręsti savanorystei Šeimos centre.

Dalyvių atsiliepimai

Man asmeniškai viskas buvo aktualu, nesugebėčiau išskirti. Tikrai, mane visos [temos] privertė susimąstyti! Mergina, 18 m.

Pozityvūs vedantys žmonės, kurie labai uždega. Patiko, kad veda bendraamžiai. Ir šiaip visa kita. Filmai labai patiko! Mergina, 19 m.

Patiko asmeniniai liudijimai, naudojami metodai, pateikiami faktai ne vienpusiai kai kuriomis temomis... Mergina, 22 m.

Lytiškumo mokymas, gyvenimiškos patirtys. Žinios apie kontracepciją. Ledkalnio viršūnė. Vaikinas, 21 m.

Patiko, kad tai buvo diskusijų forma. Buvo leidžiama pasirinkti, kas tau teisinga atrodo. Mergina, 18 m.

Iš pradžių maniau, jog „Pažink save“ išspręs visas mano problemas... bet neišsprendė, o leido užsikabinti už kabliuko. Dabar bus man lengviau analizuoti save ir taip save pažinti. Vaikinas, 20 m.

Savaitgalį parėmė Vokietijos katalikų akcija Renovabis.

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune