Kauno arkivyskupas aplankė Krikščioniškuosius gimdymo namus (2015 12 11)
Paskelbta: 2015-12-14 15:35:23

Gruodžio 11 dieną, Advento penktadienį, Krikščioniškuosius gimdymo namus Miško gatvėje aplankė Kauno arkivyskupas metropolitas Lionginas Virbalas.

Šiandien Krikščioniškieji gimdymo namai – sudėtinė Respublikinės Kauno ligoninės dalis, kur atvykstama gimdyti bei gydomos ginekologinės ligos. Tai viena seniausių moterų ligoninių Lietuvoje, veiklą pradėjusi ikikarinėje Lietuvoje. Tai buvę privatūs gimdymo namai, kurie buvo nacionalizuoti, sovietlaikiu jie visuomenei buvo žinomi kaip I-ieji Kauno gimdymo namai. Skaičiuojama, kad per tuos beveik 90 įstaigos veiklos metų čia yra gimę tiek vaikų, kad sudarytų Panevėžio didumo miestą...

Daugiau kaip prieš 20 metų šviesaus atminimo kardinolas Vincentas Sladkevičius palaikė idėją Kaune turėti moterų ligoninę, kur žmogaus gyvybė būtų saugoma nuo pat jos užsimezgimo, kur medikai dirbtų nepažeisdami krikščioniškų principų.

Vizito metu arkivyskupas aplankė čia veikiančią Šv.Juozapo koplytėlę, palaimino naujagimius ir jų tėvus, pašventino atnaujintas Gimdymo skyriaus patalpas. Agapėje su gimdymo namų bei kitų Respublikinės Kauno ligoninės klinikų medikais arkivyskupas pasidžiaugė šios įstaigos veikla, palinkėjo Dievo pagalbos.

Kauno Krikščioniškųjų gimdymo namų informacija

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune