Vasario 14-ąją, Šv. Valentino dieną KITAIP Kaune – atraskim meilės formulę „3x77“!
Paskelbta: 2016-02-09 13:46:17

Vasario 14 d. Kauno arkivyskupija vėl kviečia į Šv. Valentino dieną KITAIP – „Meilės nuotykis 3x77“ „Žalgirio“ arenoje. Tai nekomercinis renginys, atviras ir prieinamas visiems, norintiems turiningai švęsti nevienadienėmis vertybėmis alsuojančią šventę – tiesiog švęsti meilę!

Ir ne tik švęsti! Šiemet rengėjai kviečia patirti nuotykį ir atrasti paslaptingą meilės formulę „3x77“. Jos aliuzija į Šventąjį Raštą primena, jog Valentino dieną švenčiame ypatingais – Gailestingumo jubiliejaus – metais, kai Bažnyčia Jėzaus pavyzdžiu gailestingumo, atleidimo ir susitaikymo mintį trokšta nešti visur, kur esame, visai visuomenei, kuriai taip reikia daugiau šilumos ir meilės žmonių tarpusavio ryšiuose.

O kaip pasikeičia žmonių santykiai, kai į jų tarpą ateina Dievas, kai jie patiria Jo gailestingumą? Apie tai šventėje liudys Lietuvoje gerai žinomas kunigas Kęstutis Dvareckas, priklausomų asmenų bendruomenės „Aš esu“ vadovas. Iš kur tiek daug šviesos ir vilties būna negalios paliestų, tačiau meile besidalijančių žmonių kūryboje? Kaip tik ji bus atliekama vakaro muzikinėje programoje: tai „Soundplay LT“ ir jo įkūrėjas, dainų autorius Aurimas Papečkys, aklųjų choras „Feniksas“, Linas Adomaitis, žinomas ne tik kūryba, bet ir meile našlaičiams vaikams, neįgaliojo jaunimo šokių grupė „Žingsnis po žingsnio“.

Vakaro svečiai – su džiaugsmu, kaip patys sakė, į Lietuvą po dvejų metų vėl atvykstanti grupė „Trinity“ (Olandija). 2007 m. ji išleido pirmąjį savo albumą, o jau 2008 m. laimėjo didžiausios Nyderlandų krikščioniškos kompanijos konkursą. 4 talentingi grupės nariai atlieka ekspresyvią muziką, kartu dainuoti ir šokti pakeliančią didžiausias klausytojų auditorijas muzikos festivaliuose, tarptautiniuose renginiuose, yra išleidę jau 4 albumus.

„Žalgirio“ arenoje tą vakarą bus vieta ir tyliam širdies pokalbiui su Dievu bei savimi. Spaudos konferencijų salėje numatyta Švč. Sakramento adoracija, išpažinties arba dvasinio pokalbio su kunigu galimybė.

Šventės dalyvius „Žalgirio“ arenoje pirmą kartą pasveikins naujasis Kauno arkivyskupas metropolitas Lionginas Virbalas. Renginio pradžia 19 val., jį tiesiogiai transliuos LRT „Kultūros“ kanalas.

Vasario 14 d., sekmadienį, atvykstantys į Kauną su jau įsigytais renginio bilietais, iki vakaro kviečiami į nemokamas ekskursijas: pasikelti į Kristaus Prisikėlimo bazilikos terasą, apsilankyti Kauno kunigų seminarijoje ar Perkūno name >>.

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

 

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune