Mamos ir dukros popietė Šeimos centre (2016 02 23)
Paskelbta: 2016-02-25 12:19:11

Vasario 23 d. Kauno arkivyskupijos Šeimos centre vyko mamos ir dukros popietė. Šios ir, tikimės, būsimų popiečių tikslas  – suprasti, gerbti vaisingumo ir lytiškumo dovanas bei sukurti pamatą kalbėtis šiomis temomis šeimoje. Iš patirties mamos žino, kad pasikalbėti su savo dukromis apie pokyčius būtina, tačiau tai nėra paprasta. Kaip išsaugoti artimą ryšį vietoj paauglystėje taip dažnai statomų tylos sienų?

Į popietę Šeimos centre susirinkusios 9–13 metų mergaitės su mamomis turėjo galimybę pasikalbėti apie ypatingą Dievo dovaną – vaisingumą ir dar paauglystėje prasidedantį kūno ruošimąsi motinystei. Popietę vedė 4 vaikų mama, socialinė darbuotoja, Katalikų teologijos bakalaurantė, Kreitono modelio vaisingumo pažinimo sistemos mokytoja Ingrida Vuosaitytė.

Lektorė jautriai pristatė pirmuosius brendimo požymius, kalbėjo apie mitybos svarbą, higieną. Dalyvės taip pat klausėsi vaizdo liudijimo, žiūrėjo filmuką apie gyvybės pradžią. Popietės metu buvo ugdomas supratimas, pagarba sau ir pristatoma mergaičių amžiui tinkama informacija apie moterų prokreacinės sistemos funkciją. Mergaitės ir mamos turėjo galimybę užduoti joms rūpimus klausimus, pabendrauti prie arbatos, o po to pratęsti dialogą siekiant išsaugoti artimą ryšį ateityje.

Susirinkus grupei besidominčių yra galimybė pravesti popietę parapijos bendruomenėje, draugių rate ar kitoje vietoje. Plačiau susipažinti galite www.naprotechnologija.lt

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune