Arkivyskupijos Caritas vizitacija Kauno Šv. Juozapo (Vilijampolės) parapijoje (2016 04 14)
Paskelbta: 2016-04-15 11:30:08

Balandžio 14 d. Šv. Juozapo (Vilijampolės) parapijoje vyko vizitacija, kurioje dalyvavo vyskupas Kęstutis Kėvalas, parapijos klebonas kun. Jonas Bujokas, Kauno arkivyskupijos Caritas direktorius Arūnas Kučikas, Kauno I dekanato Caritas vedėja Ona Virbašiūtė, parapijos karitietės.

Vizitacijos metu Vilijampolės parapijos Caritas pristatė savo veiklą, pasidalijo savo karitatyvinėmis patirtimis. Parapijos Caritas pareiškė norą aktyvinti parapijos bendruomenę, atsiliepti į pačių mažiausių – vaikų kūdikių namuose, vienišų žmonių, ligonių poreikius, juos lankyti.

Vyskupas K. Kėvalas pabrėžė, kad skurdas yra vienišumo apraiška. Todėl ši Caritas iniciatyva gali būti viena iš galimybių – šios parapijos veikimo iššūkių.

Diskusijos metu arkivyskupijos Caritas direktorius A. Kučikas kartu su Kauno I dekanato Caritas vedėja O. Virbašiūte sakė esantys pasirengę su parapijos Caritas ieškoti įvairių galimybių, pakviesti ir įtraukti į šią tarnystę daugiau jaunosios ir vidurinės kartos žmonių.

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune