Carito šventė arkivyskupijos 90 m. jubiliejaus proga (2016 06 20)
Paskelbta: 2016-06-23 10:56:17

Birželio 20 d. Kaune vyko arkivyskupijo Carito organizuota šventė arkivyskupijos 90 metų jubiliejaus proga. Arkivyskupijos Carito bendruomenė kvietė visus Lietuvos karitiečius sustoti savo darbų sūkuriuose ir aptarti aktualius šių dienų klausimus apie Carito misiją, pasidalyti savo patirtimi ir atradimais.

Šventė prasidėjo šv. Mišiomis Švenčiausiosios Trejybės bažnyčioje, kurias aukojo Kauno arkivyskupas Lionginas Virbalas. Po šv. Mišių karitiečiai ėjo pasistiprinti arkivyskupijos kiemelyje. Po mielo pabuvimo kartu visi buvo pakviesti į salę, kurioje vyko konferencija: „Carito misija parapijoje: Bažnyčios kvietimas ir iššūkiai“.

Pasveikinimo žodį tarė Kauno arkivyskupijos Carito direktorius Arūnas Kučikas, vėliau pristatęs svečius – Liną Kukuraitį, Vilniaus arkivyskupijos Carito direktorių, ir Margaritą Vyskupaitienę, pavaduotoją karitatyvinėms veikloms parapijose.

Konferencijos vedėjai L. Kukuraitis ir M. Vyskupaitienė skatino diskutuoti tarpusavyje, ar artimo meilė  mūsų parapijos bendruomenėse yra svarbiausia, pasidalyti patirtimi stiprinant bendruomenes, padedant vargstantiems. Konferenciją užbaigė suneštinė agapė ir koncertas.

Jūratė Matikovienė

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune