Joninių vakarą – siuntimas liudyti apie Kristaus šviesą (2016 06 23)
Paskelbta: 2016-06-23 22:54:56

Fotografijos Vaidos-Spangelevičiūtės-Kneižienės, Tomo Rakausko

Birželio 23 d. vakarą, kai daugelis jau rengėsi ilgajam šventiniam savaitgaliui, nemažai kauniečių dalyvavo ir baigiamuosiuose jubiliejinės savaitės renginiuose.

Šv. Jono Krikštytojo gimtadienio išvakarėse į „Vero Cafe“ kavinę susitikti su jais atvyko daugeliui pažįstamas Šiluvos parapijos klebonas kun. Erastas Murauskas, mėginęs žmonėms pagrįstai atsakyti, ar verta krikščionims ieškoti... paparčio žiedo. Daugelis mokslininkų, pasak kun. Erasto, yra tikintys. netikintieji dažniausiai nebūna sąžiningi patys sau. Kai kalbame apie bioenergetikas, čakras, astroogijas ir visas ezoterikas, mokslo nėra. Blogis ir yra blogis, kad ir kaip į jį bežiūrėtum. Bėda ta, kad žmonės nenori ieškoti tiesos, be jos gyventi kai kuriems atrodo paprasčiau – paprasčiau, kai tau kažkas reguliuoja gyvenimą. „Nežeminkime savęs“, – sakė vakaro svečias, be kita, paminėdamas, jog Jėzus Kristus visiškai pakeitė žmogaus pasaulėjautą. Krikščionybė teigia, jog visi žmonės yra orūs, be to, visi lygiaverčiai, visiems yra dovanota laisvė būti Dievo vaikais.  

Vėliau, arkivyskupijos kiemelyje, kun. Erastas kalbino žmones jau kita, tačiau ne mažiau paveikia kalba – gitaros muzika ir savos kūrybos baladėmis apie žmogaus kelionę – gyvenimą nuo gimimo iki iškeliavimo į Tėvo namus nepaleidžiant Dievo rankos (koncerto įrašo galima paklausyti čia >>; aut. A. Rakauskas).

Nuo kiemelio scenos dainuojamąja poezija žinomų poetų (J. Strielkūno, H. Radausko ir kt.) žodžiais džiugino ir kitas vakaro svečias – aktorius Henrikas Savickas (įrašą žr. >>, aut. A. Rakauskas)

 

„Šv. Jonas Krikštytojas liudijo šviesą, bet pats nebuvo šviesa“, – sakė renginius lydintis kun. Artūras Kazlauskas, pasidalydamas, jog Šv. Jono Krikštytojo Gimimas – tai paraginimas liudyti Kristų–Šviesą, gyventi dėl Jo šviesos pergalės kitame žmoguje ir mūsų gyvenime.

Užbaigiant vakarą šiam gražiam pasiryžimui visus palaimino vyskupas Kęstutis Kėvalas, prieš tai dar pakvietęs į labiausiai Dievą ir žmogų sujungiantį ryšį – maldą „Tėve mūsų“.

Arkivyskupijos gimtadieniui jau skyrę Jaunimo šventę „PaJuDam vasara“ birželio 10 dieną, jaunimas, suburtas arkivyskupijos Jaunimo centro, su Kristaus šviesa ir jaunatvišku atvirumu Joninių vakarą išėjo pas žmones į šeimas bei į gatves iš Kauno arkikatedros. Kelių jaunimo būrelių palaiminimu (palaiminimą suteikė jaunimo kapelionas kun. Kęstutis Genys) ir išsiuntimu  prasidėjo „Šviesa naktyje“ – dar viena jubiliejinė dovana Viešpačiui.

Jaunųjų misionierių pakviesti iš Vilniaus gatvės, Rotušės aikštės į arkikatedrą nuolat užsukdavo žmonių, vakarojusių Kauno senamiestyje. Arkikatedroje jaunų žmonių sutikti ir priėmimo šilumos sujaudinti su padovanota žvakele visi ėjo arčiau prie Viešpaties, kuris čia, prie altoriaus, buvo adoruojamas Švč. Sakramente ir šlovinamas iki 11 val. vakaro.

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

 

<

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune