Kaune lankėsi Didysis penitenciarijus kard. Mauro Piacenza (2016 06 30–07 01)
Paskelbta: 2016-07-01 15:02:53

Fotografija Dariaus Chmieliausko

Lietuvoje viešintis kard. Mauro Piacenza >> birželio 30–liepos 1 dieną lankėsi Kaune. Arkivyskupijos konferencijų salėje apaštališkosios Penitenciarijos vadovo konferencijų klausėsi per 70 dvasininkų – vyskupų ir kunigų iš Kauno arkivyskupijos, Kaišiadorių, Panevėžio, Šiaulių, Telšių bei Vilkaviškio vyskupijų.

Kard. Mauro Piacenzos konferencijos kunigams buvo skirtos Atgailos (Sutaikinimo) sakramentui, nuodėmklausio tarnystei, gailestingumui klausykloje ir kitiems su atgaila susijusiems klausimams.

„Mes, kunigai, silpnai, kenčiančiai, sumišusiai žmonijai privalome jausti ir visada parodyti nuoširdžią gailestingąją meilę. Bet tai neturi būti „mūsų“ gailestingumas. Veikiau tai turi būti patikimas ir autentiškas Dievo gailestingumo aidas. O Dievas parodo didį savo gailestingumą nurodydamas mums kaip būtiną išganymui tokį kelią: konkrečiai ir nenuolaidžiaujant, tiesa, švelniai, atskleisti ir paaiškinti „dalykus, kokie jie yra“, ir aiškiai bei nedviprasmiškai parodyti, „kaip turi būti“, kad prisiderintume prie amžino Dievo meilės plano“, – sakė homilijoje kardinolas, drauge su kunigais švęsdamas Eucharistiją pirmąjį mėnesio penktadienį, skirtą gailestingajai Švč. Jėzaus Širdžiai. 

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

 

<

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune