Kauno I dekanato parapijų / rektoratų Šeimos centrų susirinkimas (2016 10 27)
Paskelbta: 2016-10-31 18:07:46

Spalio 27 d. Kauno I dekanato Šeimos centre vyko parapijų / rektoratų Šeimos centrų / grupių vadovų susirinkimas. Džiugu, kad dalyvių gretos gausėja ir parapijoms vis dažniau atstovauja sutuoktinių poros.

Pirmoje susirinkimo dalyje priklausomybių konsultantė Virginija Blaževičienė supažindino dalyvius su priklausomybių problema: aptarė šios ligos požymius, stadijas ir pagalbos būdus, atsakė į gausius susirinkusiųjų klausimus. Parapijų šeimos centrų / šeimų grupių vadovams buvo išdalyti plakatai, kuriuos pasiūlyta pakabinti bažnyčių informacinėse lentose, kad kenčiantys nuo priklausomybių ar jų artimieji sužinotų apie profesionalią pagalbą, kuri teikiama Šeimos centre.

 

Susirinkime vadovai dalijosi parapijų / rektoratų aktualijomis, papasakojo apie vykstančias grupes, organizuojamus renginius, vienas kitam suteikdami idėjų ir palaikymą ypač tais atvejais, kai organizuojamos veiklos nepritraukia didelių žmonių skaičių arba neatliepia į iškeltus organizatorių lūkesčius. Kauno I dekanato šeimos centras pristatė parašų rinkimo akciją „Mama, tėtis ir vaikai“, kurios tikslas – siekti, kad Europos Sąjungos teisėje būtų aiškiai apibrėžti žodžiai „šeima“, ir „santuoka“ ir paskatino parapijų / rektoratų Šeimos centrų vadovus prisidėti prie šios akcijos. (Kauno arkivyskupija iki gruodžio 9 d. yra įsipareigojusi surinkti 2145 parašus, akcijos tinklapis http://www.mumdadandkids.eu/lt).

Vėliau vadovai dalijosi mintimis apie artėjančią Negimusio kūdikio dieną, kuri kasmet minima lapkričio 23 d. kaip atsakas į Lietuvoje priimtą įstatymą, kuriuo abortai įteisinami iki 12-os nėštumo savaitės. Šeimos, parapijos kviečiamos į santūrų minėjimą ir maldos akciją už negimusius vaikelius, jų tėvus, abejojančias šeimas ir medikų atsivertimą. Vadovams taip pat suteikta informacija apie tai, kad lapkričio 18–20 d. Kauno arkivyskupijos Šeimos centro Krizinio nėštumo programa kviečia moteris ir šeimas, patyrusias kūdikio netektį dėl aborto, persileidimo ar staigios kūdikio mirties, į Rachelės vynuogyno rekolekcijas.

Kauno I dekanato parapijų / rektoratų šeimos centrų vadovams buvo padovanotas Šventojo Tėvo Pranciškaus paraginimas „Amoris Laetitia“,  nubrėžiantis gaires šiandienos šeimų sielovadai. Susirinkimas baigėsi bendra malda už šeimas, savanorius ir ganytojus.

Kauno I dekanato Šeimos centro informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune