Šeimos centro Vaikų dienos grupės kelionė į Vilnių (2016 11 02)
Paskelbta: 2016-11-09 08:32:59

Lapkričio 2 d. arkivyskupijos Šeimos centro Vaikų dienos grupės vaikai dalyvavo ekskursijoje į Vilnių. Ši grupė yra Šeimos išsaugojimo programos dalis. Programos tikslas – padėti šeimoms, turinčioms įvairių sunkumų, spręsti kylančias problemas ir siekti, kad vaikai galėtų augti su savo tikraisiais tėvais. Šeimos centras vaikams yra vieta, kur jie pasijunta saugūs, priimti, vertingi ir mylimi. Šiais metais vaikų dienos grupę parėmė Kauno miesto savivaldybės programa „Iniciatyvos Kaunui“, o kelionę finansavo LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Į Vilnių vaikai keliavo dviaukščiu greituoju traukiniu – daugeliui tai buvo pirma tokia kelionė. Kartu su vaikais vyko grupės vadovė socialinė darbuotoja Žaneta Šimkienė ir dvi VDU studentės užsienietės, atliekančios Šeimos centre praktiką pagal „Erasmus“ mainų programą: Aleksandra Klipa iš Serbijos ir Woorim An iš Korėjos Respublikos.

Ekskursijos pradžioje vaikai apsilankė Aušros Vartų koplyčioje ir Vilniaus arkivyskupijos Šeimos centre, apžiūrėjo sostinės senamiestį. Uždegę žvakeles už savo mirusius artimuosius arkikatedroje bazilikoje, jaunieji keliautojai vyko į Valdovų rūmus. Didžiausią įspūdį vaikams padarė koklinė krosnis, senovinių monetų kolekcija ir brangakmeniais inkrustuotos valdovų karūnos.

Kelionės metu vaikai daug bendravo su studentėmis Aleksandra ir Woorim: žaidė žaidimus, mokėsi angliškų žodžių, fotografavo, dalijosi įspūdžiais. Daug džiaugsmo suteikė bendri pietūs kavinėje, kur visi pasivaišino lietuviškais patiekalais. 

Studentės Aleksandros iš Serbijos įspūdžiai:
Būti savanore Šeimos centro vaikų grupėje man yra nepaprasta patirtis. Aš sutikau 12 nuostabių vaikų, turėjau galimybę praleisti su jais laiką, mokytis iš jų ir patirti čia šiltą priėmimą. Esu laiminga dalyvaudama jų kasdienos užsiėmimuose: žaidimuose, namų darbų ruošoje, pokalbiuose grupėje. Grupės koordinatorė Žaneta Šimkienė supažindino su Šeimos centru, padėjo integruotis, tai leido man jaustis patogiai ir priimtai. Aš džiaugiuosi kiekvienu momentu, praleistu su vaikais, ir tikiuosi, kad mano įnašas taip pat bus naudingas.

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune