Adventinis vakaras Šeimos centre (2016 12 16)
Paskelbta: 2016-12-22 20:20:56

Gruodžio 16 d. į Šeimos centro organizuotą adventinį vakarą susirinko šeimos ir arkivyskupijos Šeimos centrų savanoriai. Vakaras prasidėjo šlovinimu ir šv. Mišiomis, kurioms vadovavo kunigas relig. mgr. Artūras Kazlauskas. Savo homiliją jis pradėjo žodžiais: „Viešpats atėjo, ateina ir ateis.“ Kunigas pabrėžė, kad malda – tai kovos laukas. Maldos namai yra ryšio, santykio namai. Juose susirenka ne tik saviškiai – bendrauti turime su visais.

Po šv. Mišių į susirinkusius kreipėsi Kauno arkivyskupijos  augziliaras vyskupas dr. Kęstutis Kėvalas. „Kristus – pasaulio šviesa. Jis mums dovanoja viltį. Viltis nėra vien tik žmogaus pastangų rezultatas, bet ir Dievo dovana. Turime paruošti Dievui kelią, aikštelę“, – kalbėjo ganytojas. Jis taip pat kvietė atsakyti į klausimą, kur yra mūsų gyvybės šaltinis, pamąstyti, ką mums asmeniškai kalba įvairios Šventojo Rašto vietos. 

Kauno arkivyskupijos Šeimos centro direktorė Jūratė Lenkuvienė dėkojo Šeimos centro savanoriams, linkėjo susirinkusiems ramybės, laimės šeimoje, o muzikiniai kūriniai kėlė visų širdis į Dievą. Vakaras baigėsi agape, kurios metu visi vaišinosi, iki vėlumos bendravo tarpusavyje ir turėjo galimybę asmeniškai pasikalbėti su ganytoju

Vakarą parėmė Lietuvių katalikų religinė šalpa

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune