Kauno I dekanato dvasininkai aptarė pasirengimo arkivyskupo Teofiliaus Matulionio beatifikacijai aktualijas (2017 02 08)
Paskelbta: 2017-02-09 17:10:08

Vasario 8 dieną arkivyskupijos kurijoje pasibaigus kunigų konferencijai įvyko Kauno I dekanato dvasininkų susitikimas su Kaišiadorių vyskupu Jonu Ivanausku. Susitikimo metu aptartos pasirengimo garbingojo arkivyskupo Teofilio Matulionio beatifikacijai aktualijos. Kaišiadorių vyskupas aptarė jau nuveiktus darbus ir pristatė tas iniciatyvas, kurias tikimasi įgyvendinti iki beatifikacijos iškilmių, išreikšdamas viltį, kad prie viso to prisidės kuo daugiau žmonių.

Pasak vyskupo, svarbus dvasinis pasirengimas iškimei. Todėl žmonėms reikia kuo plačiau paskleisti žinią apie garbingąjį arkivyskupą Teofilių Matulionį. Tam pagelbėtų pasidalijimas mintimis apie arkivyskupą prieš pagrindines sekmadienio šv. Mišias, piligriminių kelionių organizavimas, Daliaus Ramanausko filmo apie T. Matulionį rodymas ir kitos iniciatyvos.

Baigiantis susitikimui kunigai pasidalijo savo mintimis apie tai, kaip parapijose būtų galima skleisti žinią apie būsimojo palaimintojo arkivyskupo Teofilio Matulionio asmenybę.

Kun. Nerijus Pipiras

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune