Arkivyskupijos Jaunimo centre – Užgavėnės ir pasirengimas gavėniai (2017 02 28)
Paskelbta: 2017-03-02 09:35:30

Vasario 28 d. Kauno arkivyskupijos Jaunimo centre praūžė Užgavėnių šventė. Jau antrus metus pakvietėme miesto jaunimą kartu atšvęsti žiemos pabaigą ir atkreipti dėmesį, į kokį bažnytinį laiką įžengiame.

Vakaro metu linksmus tradicinius šokius vedė folkloro ansamblis „Lygaudė“. Savo energija ir užsidegimu jis sugebėjo išjudinti daugiau kaip 150 susirinkusių jaunuolių, tarp jų ir ir kunigus bei jaunimo vadovus.

Vakaro svečias „Marijos radijo“ programų direktorius kun. Povilas Narijauskas pasakė katechezę apie gavėnios reikšmę, kodėl Viešpaties Prisikėlimas – – Velykos yra esminė krikščionių šventė, davė konkrečių patarimų, kaip atpažinti ir vykdyti Gavėnios pasiryžimus. Išklausę katechezės, jaunuoliai galėjo užeiti į vienam vakarui atsidariusią KAJC „Blyninę“ ir paskanauti vietoj kepamų blynų ar Užgavėnių spurgų su karšta kakava. Smagiai išsidūkę išėjome namo su mintimis apie pasiryžimus, kuriuos jau kitą dieną, Pelenų trečiadienį, atidavėme Dievui šv. Mišiose, kurios taip pat vyko Jaunimo centre.

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune