Kurijos ir jos institucijų darbuotojų šv. Mišios (2017 03 03)
Paskelbta: 2017-03-03 09:53:19

Kovo 3 dieną, pirmąjį penktadienį, šįkart jau gavėnios, arkivyskupijos kurijos, jos institucijų bei kitų organizacijų darbuotojai Šv. Jono Krikštytojo pastoracijos centro kolyčioje kartu šventė Eucharistiją, dėkojo Dievui ir vieni kitiems už darbo bei žmogiškąją bendrystę.

Eucharistijai vadovavo Kauno arkivyskupas emeritas Sigitas Tamkevičius. Pasakydamas trumpą homiliją, ganytojas atkreipė dėmesį į vieną iš Evangelijos paraginimų gavėnios metui – pasninką.

„Nuo savęs ką nors atimdami, nebūname labai gerai nusiteikę“, – sakė ganytojas, pastebėdamas, jog pasninkauti žmogui nelengva. Dėl to svarbu įsiklausyti, kokį pozityvų susivaldymo kelią siūlo Dievo žodis. Pranašas Izaijas kaip tik ir kalba apie pasninką, kuris reiškia pozityvius darbus: duoti kitam laisvę, pasidalyti duona, pagelbėti vargšui, benamiui ir kita (plg. Iz 58). Šie ir kiti paraginimai, kaip ir nekalbėti netiesos, susilaikyti nuo pikto žodžio ar pan., pasak ganytojo, reikalauja iš žmogaus, norinčio būti Jėzaus mokiniu, dvasinės disciplinos.

Šv. Jono Krikštytojo pastoracijos centro koplyčioje taip pat vyko ir Švč. Sakramento adoracija už arkivyskupiją, ganytojus, dirbančius LVK plenariniame posėdyje Vilniuje, taip pat ir už save pačius. 

Po bendros maldos darbuotojai minėtame centre buvo pakviesti gavėninių pietų bei arbatos. 

 Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

 

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune