Tęsiamas arkivyskupijos sielovados ilgalaikės perspektyvos aptarimas (2017 03 22)
Paskelbta: 2017-03-24 15:58:34

Kovo 22 dieną Kaune surengtame antrame susitikime arkivyskupijos institucijų vadovai bei ekonominių reikalų tarybos nariai drauge su ganytojais aptarė arkivyskupijos sielovadą žvelgiant į jos perspektyvą iki 2025 metų. Pirmasis susitikimas vyko vasario 1 dieną Šiluvoje.

Susitikimas Šv. Jono Krikštytojo pastoracijos centre prasidėjo šv. Mišiomis, kurioms centro koplyčioje vadovavo Kauno arkivyskupas Lionginas Virbalas.

Vėliau susitikimo darbotvarkėje svarstyta, kaip institucijos ar atskiros sielovados iniciatyvos galėtų padėti ugdyti parapijų bendruomenes žvelgiant į dabarties ir netolimos ateities iššūkius. Dalytasi apie konkrečius institucijų veiksmus, kurie galėtų sudominti parapijos aktyvą, ugdytų bendruomenę bei padėtų įtraukti į ją nepraktikuojančius tikėjimo žmones.

Svarbiausias šio susitikimo rezultatas – vis glaudesnis institucijų bendradarbiavimas ir bendrystė. Dalytasi mintimis apie svaresnę institucijų pagalbą (metodinę, dalijimosi ir pan.) parapijoms, apie bendro institucijų pastoracijos plano būtinumą, pastoracijos prioritetus, kurie pasitarnautų ir parapijoms planuojant savo veiklą.

Trečiasis ilgalaikės sielovados perspektyvos aptarimas vyks gegužės 3 d. susitikime Kristaus Prisikėlimo bazilikoje.

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

 

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune