Paskutinį balandžio sekmadienį paminėta GYVYBĖS diena
Paskelbta: 2017-05-05 20:05:33

Balandžio 30 d. minėjome vieną iš prasmingiausių pavasario švenčių – PASAULINĘ GYVYBĖS DIENĄ. Ši diena minima nuo 1991 metų, paskutinį balandžio sekmadienį. Jos tikslas yra pakviesti mus susimąstyti apie gyvybės vertę ir esmę. Ar mes žinome, kada prasideda mūsų gyvybė? Ar mes gerbiame ne tik savo, bet ir kito teisę gyventi, teisę į orią gyvenimo baigtį? Gyvybės diena yra būtent tam, kad atsakytumėm į šiuos klausimus savo širdyse bei su džiaugsmu švęstumėm savo ir savo bendruomenės gyvenimą.

Šią dieną šv. Mišios už gyvybės kultūros puoselėtojus ir Šeimos centro savanorius buvo aukojamos daugelyje Lietuvos parapijų.

Kauno arkivyskupijos Šeimos centro programos „Pažink save“ savanoriai Gyvybės dieną švęsti pradėjo jau nuo šeštadienio popietės, vienai savanorei užleidus savo virtuvę. Šį kartą buvo nuspręsta nešti džiaugsmą ne tik savo šypsenomis, bet ir su meile gamintais keksiukais, kuriuos susirinkę jaunieji savanoriai visi kartu kepė.

Sekmadienio rytą po šv. Mišių Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedroje bazilikoje savanoriai kvietė senamiesčiu keliaujančius praeivius prisijungti prie šventės. Jie galėjo pasivaišinti šilta arbata, keksiukais, taip pat atsakyti į viktorinos klausimus apie gyvybę. Buvo smagu stebėti, kaip žmonės sužino naujų dalykų apie save.

Kol tėvai suko galvas, kaip čia gudriau atsakyti į klausimus ir gauti keksiuką, mažieji galėjo prisijungti prie muilo burbulų pūtimo akcijos ir papuošti Kauno senamiestį dideliais, spalvotais burbulais. Kiti galėjo pačiupinėti besivystančių kūdikių muliažus ir sužinoti, kaip atrodo ir kiek sveria, pavyzdžiui, trijų ar septynių mėnesių dar motinos įsčiose gyvenantys kūdikėliai. Pasivaišinę, naujų dalykų sužinoję ir balioną dovanų gavę dalyviai buvo palydimi gyvos muzikos ir širdis šildančiomis savanorių šypsenomis. Šventė buvo labai spalvinga, kupina vaikų klegesio ir tikrai kviečianti susimąstyti apie gyvybės stebuklą. Nuostabi Dievo dovanota diena pavasario pradžiai!

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune