Kauno jėzuitų gimnazijos moksleiviai rengiasi MAGIS misijai Indijoje
Paskelbta: 2017-05-18 08:30:07

2016 metais popiežius Pranciškus Asyžiuje susirinkusiems visų tautų ir religijų atstovams priminė labai svarbų dalyką: „Pasaulis tetampa tautų šeima.“ Ragindami jaunus žmones atsiliepti į šį popiežiaus kvietimą, jau kurį laiką organizuojame MAGIS veiklą jaunimui, kuri pasiekia atokiausius pasaulio kampelius.

Šiemet skaičiuojame ketvirtus metus. kai startavo MAGIS tarptautinės savanoriškos veiklos misijos. Trejus metus iš eilės jaunimas iš Lietuvos ir Latvijos vyko į MAGIS misijas Kirgizijoje savanoriauti stovyklose mažiau galimybių turintiems vaikams.

Šie metai mums yra ypatingi tuo, kad pirmą kartą Lietuvos ir Latvijos jėzuitų provincijos iniciatyva bus vykdoma misija Indijoje, kurioje dalyvaus mokiniai iš Kauno jėzuitų gimnazijos. Vyresniųjų gimnazijos klasių moksleiviai savanoriaus Indijos Čenajaus mieste, padės vietos vaikams mokytis bei prisidės kitais svarbiais savanorystės darbais. Tai istorinis įvykis puoselėti tarnystės dvasią ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Juk ir jėzuitiška dvasia moko mus nuolat meilę rodyti darbais ne žodžiais.

Labai dėkojame visiems, kurie prisidėjo prie šių veiklų, bei raginame ir toliau prisidėti prie iniciatyvos, kuri leis kurti gražesnį ir šviesesnį pasaulį. Jūsų parama, maldos ir palaikymas yra labai svarbūs.

Paremti misiją galite pervesdami paramą:
Lietuvos jėzuitų provincija
Banko sąskaita LT61 7044 0600 0786 6379
Banko pavedime nurodykite aukos paskirtį: „Parama misijai Indijoje“

Misijos dalyviai: Greta Minelgaitė, Aurelijus Ramanauskas, Motiejus Krutulis, Eglė Labutytė, kun. Eugenijus Markovas SJ.

Kauno jėzuitų gimnazijos informacija
 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune