Misijos Trakuose (2017 06 20–21)
Paskelbta: 2017-06-22 22:18:30

Šią savaitę vyksta arkivyskupijos kurijos sielovados komandos rengiamos Miesto misijos. Tai susitikimai su kunigais kavinėse, koncertai ir šlovinimo vakarai arkivyskupijos kiemelyje bei Šv. Jurgio bažnyčioje, kitos evangelizacinės misijos. 

Misijose dalyvauja ir svečiai iš Slovakijos, nesyk Lietuvoje kaip misionieriai viešėjusi evangelizacinė bendruomenė „Gyvenimo upė“. Jos nariai Kaune birželio 18 d. surengė šlovinimo vakarą, o koncerte birželio 19 d. pristatė savo pučiamųjų kvintetą „Brass band“.

Miesto misijose dalyvauja ir visą pusmetį Evangelizacijos mokykloje besirengusių 24 arkivyskupijos žmonių grupė. Jie kartu su slovakais (tarp jų du buvo du kunigai redemptoristai), po mokymų Kaune, Šv. Jono Krikštytojo centre, bei šv. Mišiose koplyčioje palaiminti Kauno arkivyskupo Liongino Virbalo, dvi dienas – birželio 20 ir 21 d. – rengė misijas Trakuose, kurie rengiasi Trakų Dievo Motinos paveikslo karūnavimo 300 metų jubiliejui.  Pakeliui į Trakus buvo apsilankyta Kaišiadoryse susitikti su vyskupu Jonu Ivanausku.

Kartu su Trakų parapijos maldos grupe buvo išeinama į miesto gatves pakalbinti žmonių, pakviesti į šlovinimo vakarą Trakų bažnyčioje, kuriame buvo meldžiamasi už Lietuvą, už Trakus, už kiekvieną atėjusį į bažnyčią.

Misionieriai po šv. Mišių Kauno kurijoje birželio 22 d., arkivyskupo L. Virbalo palaiminti, išvyko namo, o Evangelizacinė grupė tęsia misijas iki šeštadienio.

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune