Į Šiluvą atkeliavo pal. Teofiliaus Matulionio relikvijos (2017 08 25)
Paskelbta: 2017-08-25 11:59:36

Nuotraukos – Juozo VAITKEVIČIAUS

Rugpjūčio 25 d. prieš vakaro šv. Mišias prie Šiluvos bazilikos sutiktos palaimintojo Teofiliaus Matulionio relikvijos. Jos atkeliavo didžiajame relikvijoriuje iš Pivašiūnų šventovės, kurioje lankėsi Žolinių atlaiduose.

Keliaujančios palaimintojo relikvijos – tai galimybė ir Šiluvoje darsyk išgyventi džiaugsmo tikrumą, kurį ne vienas lig šiol mename iš įspūdžių Vilniaus Katedros aikštėje birželio 25 dieną. Su relikvijomis į Šiluvą ir į kiekvieno čia apsilankančio žmogaus širdį nori žengti pats Kristus – tikėjimo kankinys palaimintasis Teofilius, kaip ir kiti šventieji, tebėra gyvas Kristaus nešėjas ir Jo atvaizdas.

Kviečiame į Šiluvą patirti dangaus malonių, sutikti Kristų per palaimintojo Teofiliaus užtarimą iš arti prisiliečiant prie jo relikvijų. Relikvijos bus gerbiamos Šiluvos bazilikoje, jos šoniniame altoriuje, iki pat didžiųjų Šiluvos atlaidų pabaigos. 

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba 

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune