Kurijos institucijų darbuotojų šv. Mišios (2017 11 03)
Paskelbta: 2017-11-03 15:54:30

„Kaipgi mums pasiekti nors meilės minimumą, kad paskui jau niekas nebegalėtų mūsų nuo Dievo meilės atskirti?“ – kėlė klausimą Kauno arkivyskupas emeritas Sigitas Tamkevičius, kuris lapkričio 3 d., tradiciškai pirmąjį mėnesio penktadienį, aukojo šv. Mišias institucijų darbuotojams.

Valandėlę atitrūkę nuo savo darbų ir rūpesčių, beveik 20 jų vidudienį atėjo drauge melstis šį Vėlinių aštuondienį ypač už sau brangius artimuosius, taip pat jau iškeliavusius pas Viešpatį savo kolegas. Šv. Mišios vyko Šv. Jono Krikštytojo pastoracijos centro koplyčioje. Mišiose patarnavo, Evangeliją skelbė diakonas Darius Chmieliauskas.

„Nėra taip paprasta išsiugdyti meilę – tokią meilę Viešpačiui, kad mąstytum apie Jį kaip mylimą asmenį, stengtumeisi padaryti dėl Jo kažką gero. Neužtenka formalios maldos, reikia gyvo santykio su Dievu“, – sakė homilijoje ganytojas, atkreipdamas dėmesį, jog ypač žmogaus patiriami sunkumai tokią meilę ugdo. Dievo meilę sovietmečiu ugdė ir augino nemažos dalies žmonių patirti tikėjimo persekiojimai.

Visuotiniuose maldavimuose, be kita, vėliau Viešpatį prašyta laiminti tuos, kurie darbuojasi Jo Bažnyčioje, o Šventosios Dvasios šviesos melsta, kad visi suprastume Dievo karalystės vertę.

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune