Vakaras „Švęsk su šventaisiais! “ arkivyskupijos Jaunimo centre (2017 10 31)
Paskelbta: 2017-11-03 17:21:51

Spalio 31 dieną Kauno arkivyskupijos Jaunimo centras kvietė jaunimą švęsti Visų Šventųjų išvakares. Kai šiais laikais jaunimui yra užtemdoma tikroji šių švenčių prasmė ir siūloma švęsti krikščionims visiškai svetimą helovino šventę, Jaunimo centras sugalvojo alternatyvą –  džiaugsmingai ir krikščioniškai atšvęsti artėjančius Visus Šventuosius. 

Jaunimo centras laukė renginio dalyvių su lemputėmis šviečiančia ir pyragais bei kakava kvepiančia sale, kuri netrukus prisipildė daug juoko bei šypsenų.

Renginys prasidėjo Kauno Šv. Damijono maldos grupės organizuotu improvizaciniu spektakliu apie šventuosius. Kaip patys aktoriai įvardijo, tai buvo Šventųjų konferencija, kurios metu ir žiūrovai iš salės galėjo pademonstruoti savo aktorinius gebėjimus.

Toliau vakarą tęsė diakonas Vincentas Lizdenis, kuris pasakojo, kas yra šventumas, kokia tikroji šios šventės esmė, bei dalijosi savo muzikiniu talentu.

Vakaro svečiai galėjo pasitikrinti savo žinias apie šventuosius žaisdami komandinį protmūšį, kuris sukėlė daug gerų emocijų ir, žinoma, suteikė daugiau žinių. Po protmūšio šventė tęsėsi su užkandžiais, pokalbiais ir šokiais.

Renginys sulaukė teigiamų atsiliepimų, daug žmonių skatino šį renginį daryti kaip tradicinę, kiekvienais metais vykstančią Visų Šventųjų išvakarių šventę.

Kauno arkivyskupijos Jaunimo centro informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune