Seminaras Kaune „Meilė, kuri tapo vaisinga. Apie lytiškumą be moralų“ (2017 11 24)
Paskelbta: 2017-11-28 11:13:17

Lapkričio 24 d. Kaune vyko arkivyskupijos Šeimos centro organizuojamo tęstinio ciklo „Meilė niekada nesibaigia“ seminaras . Šį kartą savo įžvalgomis tema „Meilė, kuri tapo vaisinga. Apie lytiškumą be moralų“ dalijosi VDU Katalikų teologijos fakulteto dėstytojas doc. dr. Artūras Lukaševičius.

Seminaro pradžioje susirinkusius pasveikino Kauno I dekanato dekanas mons. Vytautas Grigaravičius. „Priimti, įsipareigoti ir savo širdyje turėti atleidimą“, – tokios meilės seminaro dalyviams linkėjo dekanas.

A. Lukaševičius pirmiausia peržvelgė pirmuosius Pradžios knygos pasakojimus. „Dievas sukūrė žmogų pagal savo paveikslą, pagal savo paveikslą sukūrė jį; vyrą ir moterį; sukūrė juos“ (Pr 1, 27). Šventasis Raštas teigia, kad vyras ir moteris yra lygūs savo verte, bet skirtingi dovanomis. Kur yra žmogaus laimė? O gal yra daug laimių? Kaip laimės ieškoti Santuokoje? Ar įmanoma, kad ji patenkins visus mūsų troškimus? O gal mums reikia giluminės bendrystės, kuri yra begalinė? Šiuos ir kitus klausimus kėlė prelegentas. „Kai sutuoktiniai artėja prie Dievo, jie kartu artėja ir prie vienas kito. Dievo ir žmogaus meilė nėra konkurentai“, – kalbėjo A. Lukaševičius, vėliau atsakydamas į susirinkusiųjų klausimus.

Vakaras baigta agape. Kitas susitikimų ciklo seminaras – gruodžio 15 d. Jame savo mintimis tema „Apie ištikimybę ir ne tik“ dalysis kun. teol. lic. Aldonas Gudaitis SJ.

Kauno arkivyskupijos Šeimos centro informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune