Vaikinų savaitgalis „Kitoks laikas“ Pranciškonų vienuolyne Klaipėdoje (2017 12 08–10)
Paskelbta: 2017-12-21 16:19:20

Gruodžio 8–10 d. Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio vienuolyne vyko šiemetinis vaikinų savaitgalis „Kitoks laikas“. Rekolekcijose dalyvavo 22 dalyviai, 7 vadovai, o dvasiniu palydėjimu rūpinosi kun. Paulius Vaineikis OFM. Savaitgalį rėmė Lietuvos kariuomenės mokykla, autobusu nuvežusi ir parvežusi rekolekcijų dalyvius ir organizatorius iš Kauno į Klaipėdą ir atgal.

Rekolekcijose kalbėjo keturių vaikų tėvas, psichologijos studentas Dainius Ušackas, karinių oro pajėgų kapitonas Darius Ruzgas, virtuvės šefas iš Italijos Gian Luca Demarco, policijos pareigūnas iš Klaipėdos kriminalinių tyrimų skyriaus Žygimantas Gudauskas, karštai Dievą šlovinantis Matas Kaunietis, Kauno arkivyskupijos Jaunimo centro darbuotojas Rokas Balsys.

Šv. Mišiose ir Sutaikinimo vakare vaikinams patarnavo broliai pranciškonai kun. Astijus Kungys OFM, kun. Benediktas Jurčys OFM, o gardžiu maistu džiugino brolis iš Italijos kun. Carlo Bertagnin OFM.

Jaunuoliai grįžo iš rekolekcijų liudydami, jog dėkoja Dievui už galimybę leistis į tikrojo vyriškumo paieškas, meldžiasi už palaikančius ir remiančius geradarius ir viliasi susitikti kitais metais.

Kauno arkivyskupijos Jaunimo centro informacija

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune