Adventiniame šeimų susitikime – „Apie ištikimybę ir ne tik...“ (2017 12 15)
Paskelbta: 2017-12-21 20:56:41

Gruodžio 15 d. Šeimos centre vyko adventinis susitikimas. Jis prasidėjo šv. Mišiomis Šv. Pranciškaus Ksavero (jėzuitų) bažnyčioje. Po šv. Mišių vakaras tęsėsi arkivyskupijos konferencijų salėje. Gausiai susirinkusius dalyvius pasveikino Šeimos centro l. e. p. direktorė Jūratė Lenkuvienė. Ji palinkėjo palaiminto laiko pradedant advento trečiąją – džiaugsmo – savaitę, taip pat dėkojo Šeimos centro savanoriams už skiriamą laiką, pagalbą ir krikščioniško gyvenimo liudijimą.

Paskui mintimis tema „Apie ištikimybę ir ne tik“ dalijosi t. Aldonas Gudaitis SJ. Pirmiausia jis priminė Padėkos himno žodžius: „Dėkokite Viešpačiui, nes jis geras, nes jo ištikima meilė amžina (Ps 136, 1). Tėvas Aldonas pabrėžė, kad mes visuomet turime už ką Dievui dėkoti (tik neretai pamirštame), ragino prisiminti momentus, kurie žavi. Šmaikščiai, su giliomis įžvalgomis jis pasidalijo ir savo kunigystės patirtimi, taip pat aptarė kai kurias svarbias Carlo Maria Martini knygos „Tėve mūsų“ mintis. Vėliau atsakė į susirinkusiųjų klausimus.

Muzikinį sveikinimą susitikimo dalyviams padovanojo Tomas Jakelis, o prie adventinio stalo diskusijos ir bendravimas, lydimas švelnių gitaros garsų, tęsėsi iki vėlumos.

Kauno arkivyskupijos Šeimos centro informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune