Institucijų darbuotojai bendra malda pradėjo Naujus metus (2018 01 05)
Paskelbta: 2018-01-05 15:11:01

Sausio 5 dienos, pirmojo mėnesio penktadienio, vidudienį į šv. Mišias drauge paprašyti Dievo pagalbos Naujaisiais metais savo darbams ir gyvenimui, savo bendradarbiams susirinko arkivyskupijos institucijų bei organizacijų darbuotojai. Mišioms Šv. Jono Krikštytojo centro koplyčioje vadovavo Kauno arkivyskupas emeritas Sigitas Tamkevičius.

Homilijoje ganytojas atkreipė dėmesį į Dievo žodį, kuris kalba apie Jėzaus pakvietimą sekti Juo. Jėzaus mokiniai greit suprato, jog tai Mesijas, kurio tauta ilgai laukė. Šie vyrai nesuabejojo eiti paskui savo Mokytoją. Jau pirmas susitikimas su Juo mokiniams padarė didelį įspūdį. Įdomu, kas juos taip patraukė Jėzaus Asmenyje?

Pasak ganytojo, greičiausiai tai buvo meilė, spinduliuojanti iš Jėzaus, veikianti labiau už bet kokius žodžius. Evangelistas Jonas užsidegęs mums kalba apie meilę, ragina budėti ir saugoti tarpusavyje meilės Įstatymą, nes Jėzaus žinia yra meilės žinia: „Tokia yra žinia, kurią girdėjote nuo pradžios: mes turime mylėti vieni kitus“ (1 Jn 3, 11).

Bažnyčioje dirbantys žmonės buvo pakviesti padėkoti Dievui už tai, jog kažkuriuo savo gyvenimo laikotarpiu buvo Jo patraukti ir iš tradicinio tikėjimo žmonių tapo Jėzaus sekėjais. Sykiu padėkoti už kitus žmones ir aplinkybes, kurie padėjo labiau priartėti prie Dievo.

Po šv. Mišių institucijų darbuotojai tęsė bendrystę drauge papietaudami.

 Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune