Moksleiviai dalyvavo kūrybinio dailyraščio konkurse „Geroji žinia“
Paskelbta: 2018-01-11 16:40:07

Bendrojo ugdymo mokyklose vyko 2–12 klasių moksleivių kūrybinio dailyraščio konkursas „Geroji žinia" (pagal Mt 2, 9–11). Tikybą lankantys mokiniai Šventojo Rašto ištrauką apie Tris išminčius stengėsi kaligrafiška, dailia rašysena perkelti į piešiniu ar ornamentais išdailintą popieriaus lapą.

Mokykla, atrinkusi 3 geriausius mokinių darbus iš trijų amžiaus grupių, pristatė į Kauno arkivyskupijos Katechetikos centrą, kur komisija atrinko tris kūrybiškiausius mokinių darbus:
2–4 klasių grupėje – VDU „Atžalyno“ progimnazijos 4 kl. mokinės Guodos Vaičiūnaitės (mokyt. Agnė Aleknavičienė);
5–8 klasių grupėje – Kauno Juozo Urbšio katalikiškos mokyklos 6 kl. mokinės Jorės Lukšaitės (mokyt. Inga Rukaitė, Aida Juškaitė);
9–12 klasių grupėje – Kauno Palemono gimnazijos IV klasės mokinės Karolinos Sadinauskaitės (mokyt. Darija Kulvietienė).

Šių trijų geriausių darbų autoriams ir mokytojams įteikti Kauno m. savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjo padėkos raštai, o visiems kitiems darbų autoriams ir mokytojams įteiktos Kauno arkivyskupijos Katechetikos centro padėkos.

Komisija turėjo atrinkti geriausius iš 111 nuostabių darbų, gautų iš 53 mokyklų. Moksleiviams talkino 54 tikybos, dailės arba pradinių klasių mokytojai. Darbai buvo pristatyti ne tik iš Kauno miesto, bet ir iš Kauno r., Raseinių, Kėdainių, Jonavos mokyklų.

Darbai stebino savo menine raiška, gražiomis kaligrafiškomis raidėmis, puikia darbų kompozicija. Ypatingi tekstai su ornamentine puošyba – iš Kauno Prano Daunio ugdymo centro, atlikti brailio raštu (aut. Simonas Žvirblis ir Ainoras Dambrauskas, mokyt. A. Krunglevičiūtė). Patys gražiausi darbai buvo atrinkti parodai, kurią iki vasario 2 d. galima pamatyti arkivyskupijos konferencijų salės patalpose ( Papilio g. 5, Kaunas).

Kauno arkivyskupijos Katechetikos centro informacija

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune