Naujas susitikimų ciklas „Žvelkime į Evangelijas plačiau“ sužadėtinių grupių vadovams (2018 01 16)
Paskelbta: 2018-01-18 19:23:15

Sausio 16 d. arkivyskupijos Šeimos centre pradėjome naują susitikimų ciklą „Žvelkime į Evangelijas plačiau“, skirtą sužadėtinių grupių vadovams. Pirmąją temą – „Kūno teologija Naujajame Testamente“ – vedė teol. lic. Dovydas Kučinskas. 

Pirmiausia D. Kučinskas aptarė kūno sąvoką Senajame Testamente, ypač Pradžios knygoje, pakvietė prisiminti, kaip žmogus buvo Dievo sukurtas ir kam jis buvo pašauktas. Toliau buvo gilinamasi į kūno teologiją šv. Pauliaus laiškuose bei svarstoma, ką reiškia garsioji Pauliaus frazė: „Aš nedarau gėrio, kurio trokštu, o darau blogį, kurio nenoriu“ (Rom 7, 19).

Antroje susitikimo dalyje žvelgta daugiau į šv. Jono Pauliaus II mintis apie kūno teologiją, kurią jis nagrinėjo savo katechezėse 1979–1984 metais.

Susitikimas baigėsi trumpa diskusija. Kitame susitikime bus žvelgiama giliau į Santuokos sakramentą, jis vyks vasario 5 d. 18 val.

Kauno arkivyskupijos Šeimos centro informacija

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune