Žygis dviračiais iš Kauno į Šiluvą – už mamas ir pas Mamą (2018 05 05)
Paskelbta: 2018-05-08 17:48:27

Gegužės 5 d. Kauno arkivyskupijos Jono Pauliaus II piligrimų centras ir šiemet pakvietė į piligriminę kelionę dviračiais iš Kauno į Šiluvą, pavadinę ją „Mink pas Mamą už savo mamą“. Šie žygiai dviračiais kasmet rengiami gegužės mėnesio pirmąjį savaitgalį, keliaujantys piligrimai, daugiausia jaunimas, meldžiasi už gyvas ir mirusias mamas.

100 kilometrų kelias į Šiluvą prasidėjo Eucharistijos šventimu ir palaiminimu Kauno arkikatedroje, o vėliau keliaudami piligrimai sustodavo pakeliui prie bažnyčių Kulautuvoje, Vilkijoje, Čekiškėje,  Ariogaloje, Betygaloje ir meldėsi Rožinį už mamas, už Lietuvą, už Bažnyčią.  Šiais metais daugiau kaip 30 piligrimų iki Kulautuvos palydėjo ir kartu meldėsi Kauno arkivyskupas emeritas Sigitas Tamkevičius.

Įveikę ilgą kelią dviračiais Šiluvą piligrimai pasiekė vėlai vakare. Juos mielai sutiko vietos bendruomenė ir ses. Onutė Šarakauskaitė SJE, tarnaujanti Jono Pauliaus II namuose. Naktį pailsėję ir atgavę jėgas, piligrimai ryte susirinko į Šiluvos Švč. Mergelės Marijos Gimimo baziliką švęsti Eucharistijos ir dėkoti Dievui už piligrimystėje patirtas malones.

Mantas Kuraitis,
Jono Pauliaus II piligrimų centro vadovas

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune