Institucijų darbuotojai, seminaristai, savanoriai dalyvavo kraujo donorystės akcijoje (2018 05 29)
Paskelbta: 2018-05-29 15:49:41

 

Gegužės 29 d. Kauno arkivyskupijos kurijoje buvo organizuota Kraujo donorystės akcija. „Tu gali padovanoti gyvenimą!“ –arkivyskupijos interneto svetainėje platinamas skelbimas kvietė ateiti ir savo krauju padėti tiems, kuriems dabar reikia pagalbos. Juk niekuomet negalime žinoti, kada kraujo ar gyvybiškai svarbių jo komponentų prireiks bet kuriam mūsų.

Į donorystės kvietimą atsiliepė dvi dešimtys arkivyskupijos institucijų darbuotojų, seminaristų ir savanorių. Šią donorystės misiją galima pavadinti didvyriška, nes į  kuriją atvykus Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų Kraujo centro darbuotojų grupei lauko oro temperatūrą matuojančio termometro stulpelis siekė bemaž 30 °C. Tačiau ir ši aplinkybė nesutrikdė kilnaus donorų pasiryžimo, padarydama jį dar garbingesnį.

Daugeliui donorų ši kraujo dovanojimo akcija buvo jau tikrai ne pirma, tačiau visi itin džiaugėsi galimybe darbo vietoje, negaištant laiko kelionei į Kraujo centrą, prisidėti prie kilnios misijos – pasidalyti unikalia Dievo dovana – krauju ir pageidavo organizuoti šios akcijos tęstinumą.

Organizatoriai dėkoja kiekvienam atėjusiam dalyvauti šioje gyvybės akcijoje.
 

Vilija KARALIŪNAITĖ

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune