Susitikime Šeimos centre – kun. Kęstutis Dvareckas apie iliuzijas šeimų gyvenime (2018 06 15)
Paskelbta: 2018-06-19 08:46:47

Birželio 15 d. arkivyskupijos Šeimos centre vyko susitikimas su Priklausomų asmenų bendruomenės „Aš esu“ įkūrėju ir vadovu kunigu Kęstučiu Dvarecku. Šiuo susitikimu tema „Jie gyveno ilgai ir laimingai. Apie laimės iliuzijas“ užbaigtas Šeimos centro organizuotas susitikimų ciklas „Meilė niekada nesibaigia“.

„Šiandien daug žmonių turi įvairiausių iliuzijų. Esame vertintojai: vertiname kainas, įvykius, poelgius. Įsivaizduojame, kad daug žinome, tačiau dėl to laimingi netampame“, – tokiomis mintimis susitikimą pradėjo svečias kunigas. Jis pasidalijo savo asmenine patirtimi apie tai, kas vedė į Dievo paieškas, kaip sekėsi iš žinovo tapti klausytoju – klausiančiu ir neskubančiu teisti. „Tik pradėjus dirbti atrodo, kad viską žinai, o toliau žinai vis mažiau. Esame komforto siekianti visuomenė. Konfliktus vadiname blogiu (atseit geras katalikas nepyksta). Tai panašu į nuolankumą, tačiau tokiu būdu tampame auka ir viską pradedama vertinti blogai. Todėl svarbu atsisakyti vertinimo. Mūsų sveikimo rodiklis yra svyravimas“, – kalbėjo susitikimo svečias, šį svyravimą palygindamas su širdies kardiograma: jis turi būti, bet per dideli svyravimai taip pat yra blogai.

„Marija gyveno ilgai ir laimingai svarstydama širdimi, kas čia darosi, nedarydama išvadų“, – tokiu laimingo gyvenimo receptu dalijosi kunigas Kęstutis. Jis kvietė „duoti tai, ką turi“. Kai patarnauji kitam – gauni daugiau nei duodi. Deja, daugelis žmonių gyvena su netikru nuolankumu, nuvertindami save ir manydami, kad neturi ką duoti kitam.

„Dvasiniame gyvenime yra svarbi jausmų raiška: turime apie juos kalbėti, atpažinti, o ne „nuryti“. Labai daug tėvų galvoja, kad žino geriau, nei jų vaikai. Dažnai žmogus savo gyvenime atlieka tik epizodinį vaidmenį. Daug kalbama apie priklausomybes, tačiau koopriklausomybė taip pat yra baisus sutrikimas“, – tokiomis,patirtimi paremtomis įžvalgomis dalijosi susitikimo svečias.

Kun. K. Dvareckas taip pat pristatė knygą „(Ne)pasmerkti“ ir papasakojo jos atsiradimo istoriją, o susitikimą baigė šmaikščia psichoterapeuto Aleksandro Alekseičiko įžvalga: „Nueinate į pragarą, nes esate labai mandagūs – velniui nesakote ne“. Vėliau susitikimo dalyviai susirinko Šeimos centro kiemelyje, klausėsi smuiku atliekamų kūrinių, bendravo ir vaišinosi karštu obuolių pyragu su ledais.

Šeimos centro organizuotą susitikimų ciklą „Meilė niekada nesibaigia“ parėmė Lietuvių katalikų religinė šalpa.

Kauno arkivyskupijos Šeimos centro informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune