Kauno kunigų seminarijos klierikų kūrybos vakaras Maironio literatūros muziejuje (2011 10 27)
Paskelbta: 2011-10-28 16:40:53

Spalio 27 dieną Maironio lietuvių literatūros muziejuje vyko tradicinis Kauno kunigų seminarijos klierikų minties ir kūrybos vakaras. Šiemet jis buvo pavadintas „5 – pavasario – rudens – žiemos fragmentai“.

Renginyje seminaristai dalijosi savo žodžiu, ieškojimais ir atradimais. Vakarą pradėjusi Maironio lietuvių literatūros muziejaus direktorė poetė Aldona Ruseckaitė džiaugėsi gražia tradicija vieną rudens vakarą sušilti kitaip – prie maldos ir širdies šaltinių. Kartu buvo išreikšta viltis susitikti dažniau, nei kartą per metus, juk ateinantys metai – jubiliejiniai (sukanka Maironio gimimo 150-osios ir mirties 80-osios metinės).

Savo buvimu renginį sušildė Lietuvos kino ir teatro primadona aktorė Olita Dautartaitė, brolis pranciškonas Saulius Bernardas Belickas OFM . Muzikinius intarpus atliko Vita Vaitkevičienė, Giedrė Vencevičienė, Rūta Skučienė. Vakaro pabaigoje nuoširdų padėkos žodį tarė seminarijos rektorius mons. Aurelijus Žukauskas.

Nerijus PIPIRAS
Kauno kunigų seminarijos klierikas
Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune