Kauno I dekanato kunigų konferencijoje aptarta katechezė tėvams ir krikštatėviams prieš vaiko krikštą (2018 10 04)
Paskelbta: 2018-10-05 10:10:14

Spalio 4 dieną Kauno Švč. Mergelės Marijos Rožinio Karalienės (Palemono) parapijoje vyko Kauno I dekanato dvasininkų konferencija, kurioje kalbėta apie tėvų ir krikštatėvių rengimą prieš kūdikių bei vaikų Krikštą.

Konferencija pradėta bendra malda. Vėliau „Marijos radijo“ programų direktorius kun. Povilas Narijauskas, nemažą patirtį turintis rengiant tėvus ir krikštatėvius kūdikių bei vaikų Krikštui, pasidalijo praktine patirtimi apie katechezės svarbą ir iššūkius. Kunigas kalbėjo apie trijų dalių katechezę. Susitikimų laikas, pasak jo, yra skirtas pamąstymams ir diskusijai. Pradžioje labai svarbu atsakyti į klausimą, kodėl norima kūdikio Krikšto.

Pirmojoje katechezėje daug dėmesio skiriama biblinio žmogaus sukūrimo pasakojimo analizei. Siekiama išsiaiškinti, kas yra gimtoji nuodėmė ir tai, kad žmogus yra atsakingas už savo pasirinkimus. Antrojoje katechezėje gvildenami tikėjimo dalykai, pristatoma biblinė išganymo istorija, daug dėmesio skiriama Dievo įsakymams.Paskutinėje – trečiojoje – katechezės dalyje aptariami liturginiai Krikšto sakramento šventimo aspektai. Pasak pranešėjo, švenčiant tiek Krikšto, tiek ir kitus sakramentus svarbūs išoriniai ženklai, todėl kiekvienas ženklas atliekamas iškilmingai ir pagarbiai.

Konferencija baigta bendryste prie pietų stalo.

Kun. Nerijus Pipiras

 

Ganytojo žodis

Kūrėjas mus kalbina į savo bendrystę, skatina domėtis kitu žmogumi ir bendruoju gėriu. Esame kviečiami atsiliepti į Dievo kalbinimą, į tą švelnų ir kartu tvirtą balsą. Mums reikalingas konkretus ir aiškus apsisprendimas priimti Dievą į savo širdį ir leistis Jo vedamiems.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune