Seminaras „Būti tėvais“ iš ciklo „Iniciatyvos Kaunui“ (2018 11 07)
Paskelbta: 2018-11-09 13:29:14

Lapkričio 7 d. Kaune, arkivyskupijos Šeimos centre, vyko tėvystės įgūdžių ugdymo seminaras „Būti tėvais“, į kurį gausiai susirinko įvairaus amžiaus vaikus auginančių tėvelių. Seminarą vedė ilgametę darbo su šeimomis patirtį turinti doc. dr. Nijolė Liobikienė.

Prelegentė pabrėžė, kad tėvystė – sunkus darbas, trunkantis 24 valandas per parą, 365 dienas per metus. Bet, būdami tėvai, sutuoktiniai turi nepamiršti, kad yra pora – vyras ir žmona. Šiandien šeimos patiria daug sunkumų ir gauna mažai paramos iš aplinkos, todėl svarbu palaikyti vieniems kitus, burtis į šeimų bendruomenes. Nepakanka galvoti tik apie biologinę tėvystę; dar yra socialinė, dvasinė tėvystė, kai turime išmokyti vaikus, kas yra gėris ir blogis, meilė ir atsakomybė. Šiandien gyvename susiskaldžiusioje visuomenėje, todėl svarbu apginti vaikus nuo patyčių ir smurto.

„Turime suprasti, kokie tėvai esame ir kokie norime būti. Kiekvienas vaikas nori būti mylimas besąlygiškai, todėl reikia nuolat kartoti, kad jį labai mylime. Jei išmoksime vaikui rodyti pagarbą, jis išmoks ją rodyti mums. Pagarba reikalauja, kad ir mes, tėvai, suklydę atsiprašytume vaiko. Labai svarbus tėvų pavyzdys. Privalome rasti laiko kiekvienam vaikui“, – tokiomis mintimis dalijosi N. Liobikienė. Ji taip pat priminė trijų žodžių – ačiū, prašau, atsiprašau – svarbą.

„Tam, kad vaikai būtų laimingi, užtenka pakankamai gerų tėvų. Neturime būti tobuli“, – pabaigoje linkėjo lektorė. Dalyviai turėjo daug klausimų, todėl diskusijos tęsėsi iki vėlumos, o kai kurie tėveliai dar konsultavosi asmeniškai.

Šį seminarą parėmė Kauno miesto Savivaldybės programa „Iniciatyvos Kaunui“.

Kauno arkivyskupijos Šeimos centro informacija

 

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune