Kauno bažnyčių istorijos – jau internete
Paskelbta: 2018-12-19 08:38:12

 Ar pamenate repą apie Jėzuitų bažnyčią? O projekto „Kauno bažnyčios: miesto tapatumo kodas“ įspūdingą pristatymą Kauno rotušėje 2017 metų lapkričio 28 dieną? Apie projekto sutiktuves pasakojome čia >> . Kauno apskrities Viešoji biblioteka dalijasi džiugia naujiena, jog tęsia savo pradėtą darbą ir  žaismingas išmanusis vaizdo projektas jau startuoja internete, žr. filmukus ir dalyvauti viktorinoje  >> , o šventiniu laikotarpiu jį galėsime pamatyti ir per televiziją.

Projektas „Kauno bažnyčios: miesto tapatumo kodas“ (vadovė Rimantė Tamoliūnienė, Kauno apskrities viešosios bibliotekos Kultūros renginių ir leidybos grupės vadovė) visuomenei pristato trumpus vaizdo filmukus apie 9 žinomas Kauno šventoves: Švč. Mergelės Marijos Gimimo (Vytauto Didžiojo), Šv. Jurgio Kankinio (pranciškonų), Šv. Mikalojaus (benediktinių), Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo (Pažaislio), Šv. Gertrūdos (marijonų), Šv. Pranciškaus Ksavero (jėzuitų), Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčias, Kristaus Prisikėlimo baziliką bei Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedrą baziliką. Inscenizuotas ir aktorių įgarsintas istorijas pasakoja įvairiais laikotarpiais gyvenę žinomi asmenys, tarp jų vyskupas Motiejus Valančius, prel. Jonas Mačiulis-Maironis, kan. Juozas Tumas-Vaižgantas ir Sofija Smetonienė.

Vaizdo pasakojimuose – istoriniai faktai, kolekcininkų ir valstybės archyvuose saugomos dokumentinės nuotraukos, archyviniai vaizdo įrašai, dailininkų sukurtos iliustracijos, filmuota medžiaga. 

Bažnyčių istorijos LRT PLIUS kanalu:
Gruodžio 24 d. 22.40 val. – Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedra bazilika
Gruodžio 25 d. 22.45 val. – Kristaus Prisikėlimo bazilika
Gruodžio 27 d. 20.00 val. – Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčia
Gruodžio 28 d. 9.10 val. – Šv. Pranciškaus Ksavero (jėzuitų) bažnyčia

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune