Kauno arkivyskupijos ir Raseinių r. savivaldybės bendradarbiavimo sutartimi bus įgyvendinama Šiluvos šventovės plėtra (2019 01 24)
Paskelbta: 2019-01-24 13:13:05

Sausio 24 d. Raseiniuose buvo pasirašyta  Kauno arkivyskupijos ir Raseinių r. savivaldybės bendradarbiavimo sutartis įgyvendinant Religinio turizmo Šiluvoje skatinimo programą, kuri padės Šiluvai tapti dar plačiau žinoma ir patrauklia šiuolaikine piligrimine šventove.

Ši sutartis numato šalių bendradarbiavimą 2018–2025 metais įgyvendinant Religinio turizmo Šiluvoje skatinimo programą ir kultūrinių renginių Šiluvoje 2019–2023 metais priemonių planą. Sutartis buvo pasirašyta Raseinių r. savivaldybės tarybos posėdyje – ją pasirašė Kauno arkivyskupas metropolitas Lionginas Virbalas SJ ir Raseinių r. savivaldybės meras Algirdas Gricius. Posėdyje taip pat dalyvavo Kauno arkivyskupijos atstovai – Jono Pauliaus II piligrimų centro vadovas Mantas Kuraitis ir koordinatorė Ingrida Kriaučionytė, Šiluvos parapijos klebonas kun. Erastas Murauskas ir Šiluvos šventovės referentė Lina Urbonienė.

Arkivyskupas Lionginas Virbalas šia proga pasidžiaugė bendradarbiavimo galimybe, prisimindamas popiežiaus Pranciškaus vizitą Lietuvoje ir jo įkvėpimą vienyti jėgas didesniam tikslui.

Jono Pauliaus II piligrimų centro informacija

 

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune