Švč. M. Marijos Nekaltojo Prasidėjimo iškilmė ir atsisveikinimas su diakonais Kauno kunigų seminarijoje (2011 12 08)
Paskelbta: 2011-12-09 09:51:21

Švč. M. Marijos Nekaltojo Prasidėjimo iškilmės išvakarėse, gruodžio 7-ąją, Kauno kunigų seminarijoje vyko Švenčiausiojo Sakramento adoracija. Joje dalyvavę diakonai dėkojo už pašaukimo dovaną. Po maldos buvo rodoma programėlė apie gyvenimo kelią, pašaukimą, žmonių tarpusavio santykius. Rektorius mons. Aurelijus Žukauskas, dėkodamas diakonams už seminarijos bendruomenėje praleistus šešerius su puse metų, kiekvienam jų įteikė po dubenį ir rankšluostį. Ši simbolinė dovanėlė primena, jog kunigas – Dievo tarnas žmonėms.

Gruodžio 8-ąją, Švč. M. Marijos Nekaltojo Prasidėjimo liturginės iškilmės dieną, Švč. Trejybės bažnyčioje vyko atlaidai. Pagal seną tradiciją šia dieną su Alma Mater atsisveikina ją baigę diakonai. Ta proga iškilmingų šv. Mišių šventimui vadovavo Kauno arkivyskupijos augziliaras ir generalvikaras vyskupas Jonas Ivanauskas, koncelebravo VDU KTF prodekanas prel. prof. dr. Vytautas Steponas Vaičiūnas OFS, seminarijos vadovybė. Sakydamas homiliją, vyskupas pabrėžė, jog gėrio ir blogio kova nuolat vyksta istorijoje, ir šioje perspektyvoje kaskart naujai skamba Jėzaus drąsinimas nebijoti. Tai lyg Aušrinė Žvaigždė, nušviečianti krikščionio kelią.

Baigdamas Eucharistijos šventimą, ganytojas linkėjo tikėjimo kelionėje visada eiti kartu su Marija.

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune