Šeimos centro seminarai parapijų jaunimui ir šeimoms: pažink save ir savo unikalumą (2019 03 22–24)
Paskelbta: 2019-03-26 14:08:00

Kovo 22–24 d. vyko jaunimo lytiškumo ugdymo ir rengimo šeimai programos „Pažink save“ savaitgalis, kurį organizavo Šeimos centro savanoriai.

Kauno Šv. Vincento Pauliečio (Petrašiūnų) parapijoje susirinko joje tarnaujantis jaunimas – giedantis chore arba patarnaujantis šv. Mišiose. Jiems mokymus vedė 12 programos „Pažink save“ savanorių, liudijo Miglės ir Gedimino Urbonų šeima, kuri taip pat daug metų savanoriavo šioje programoje.

Jaunimas įsikūrė brolių kapucinų vienuolyne, kur buvo galima jaustis kaip namuose. Nors teko miegoti ant grindų, bet džiaugsmo ir geros nuotaikos netrūko. Parapijos jaunimas stebino savo troškimu būti kartu, dalytis, veikti, džiugino savo talentais, kuriuos noriai rodė vakaro programoje. Buvo kalbama apie tai, kas svarbu kiekvienam jaunam žmogui: kas yra tikra meilė, kuo ji skiriasi nuo įsimylėjimo, apie vyrų ir moterų skirtumus, apie vertybes, savivertę, gyvybę, vaisingumą, kodėl lytiniai santykiai yra vertybė ir kodėl verta laukti santuokos ir dovanoti save tik tam žmogui, su kuriuo norime kurti gyvenimą. Jaunuoliai aktyviai diskutavo, išsakė savo nuomonę, dalijosi grupelėse. Sekmadienį visi dalyvavo šv. Mišiose, kuriose tarnauja parapijos jaunimas. Buvo gera būti bendrystėje kartu, džiaugtis ir dalytis tuo, kuo kiekvienas gyvena. 

Keletas atsiliepimų:
Labai patiko, kad kalbėjom tokiom temom, apie kurias šiaip sudėtinga kalbėti. Tai suteikė daug laisvės. Svarbu buvo suprasti apie savo ir kitų žmonių meilės kalbas bei tai, kokia man didelė vertybė yra šeima.
Labai naudinga ir įdomu pažinti, kas vyksta su pačiu tavo organizmu, kūnu. Ačiū savanoriams už informaciją, labai draugiški, mieli žmonės.
Patiko, kad temose buvo daug pavyzdžių. Viskas labai patiko, tęskite, ką pradėjote!!!
Labai naudinga išgirsti kitų patirtis ir kuo nors pakeisti savo ir antros pusės sprendimus.

Kovo 23 d.  arkivyskupijos Šeimos centras Kauno Švenčiausiosios Jėzaus Širdies (Šančių) parapijos namuose organizavo seminarą „Pažink savo unikalumą“ iš ciklo „Dvasinis augimas šeimoje“.Seminaro vedėja teol. lic. Lina Šalučkienė pristatė krikščioniškosios antropologijos pagrindus. Taip pat supažindino su socialinio ir dvasinio intelekto ugdymo bei savo žinių gilinimo šiose srityse svarba. 

Seminare dalyviai ne tik išgirdo apie dailės terapijos metodų naudą, bet ir išbandė juos praktiškai. Kai kurie prisipažino, kad po mokyklos baigimo niekada neėmė teptuko į rankas, tačiau šį kartą išdrįso išmėginti ir įveikti savo baimes palaikančioje grupės atmosferoje. Šio patyriminio seminaro metu kiekvienas turėjo galimybę išsakyti savo požiūrį ir išgirsti kitų grupės dalyvių pastebėjimus apie save. O tai parodė, kaip grupė ar bendruomenė gali padėti kiekvienam augti ir tobulėti. Dalyviai stebėjosi, kad net nepajuto, kaip praėjo beveik 4 val. praleistos kartu.

Seminarus „Dvasinis augimas šeimoje“ remia Europos socialinis fondas. Jie yra projekto „Kauno bendruomeniniai šeimos namai“ dalis.

Kauno arkivyskupijos Šeimos centro informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune