Seminaras šeimoms vartotojiškumo ir ekologijos tema (2019 04 08)
Paskelbta: 2019-04-12 13:21:04

Balandžio 8 d. arkivyskupijos Šeimos centre vyko seminaras iš ciklo „Dvasinis augimas šeimoje“. Pavasarišką pirmadienio pavakarę rinkosi šeimos, norinčios pasikalbėti apie tai, ką jau šiandien kiekvienas galime padaryti, kad mūsų gyvenimas būtų švaresnis, oras grynesnis, ir mes patys sveikesni. Apie šiandienos vartojimo įpročius, pokyčius ir kiekvieno įmanomą atsiliepimą į popiežiaus Pranciškaus enciklikoje „Laudato si“ išreikštą kvietimą, dalijosi lektorė Aistė Ruzgienė. Jai aktyviai talkino šeima, daugelį teiginių iliustruodami asmenine šeimos pokyčių kelione.

Seminare aptarta daug faktų, mokslinių tyrimų, pateikta konkrečių pasiūlymų, vaizdo medžiagos. Dalyviai buvo pakviesti ir praktinei užduočiai, kuri palietė tikrai giliai. Seminaro pabaigoje A. Ruzgienė pakvietė į akciją, tiesa, kiek kitokią. Girdime daug kvietimų: „30 dienų be šiukšlių“, „Savaitė be naujų pirkinių“ ir pan. Šis kvietimas kitoks, nes jam nereikia specialiai ruoštis, jis galioja kasdien. Tereikia būnant savo kasdieniuose reikaluose pastebėti ir pakelti, išrūšiuoti ir išmesti.

Iš dalyvių atsiliepimų :
Itin daug praktiškų patarimų bei įgyvendinamų idėjų. Labai įdomiai dalintasi asmenine patirtimi bei žiniomis.(Marija)

Palaikymas, motyvacija, noras daugiau domėtis, ieškoti, užsidegimas raginti, motyvuoti draugus! Viskas super! (Kristina) 

Puikiai. Labai įdomus ir šiltas bendravimas. Galėtų būti didesnė auditorija, įrašų darymas ir skelbimas internete. Daugiau tokių programų ir ne tik Šeimos centre. (Jonas)

Seminaras finansuotas iš ESFA projekto „Bendruomeniniai šeimos namai“ lėšų.

Kauno arkivyskupijos šeimos centro informacija
 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune