Prisikėlimo džiaugsmas šlovinimo vakare „Jei tiki, kad Dievas gali...“ (2019 04 25)
Paskelbta: 2019-04-29 08:12:35

Balandžio 25 d. Kauno miesto gyventojai ir svečiai rinkosi į Švč. Trejybės (seminarijos) bažnyčią, šlovinimo vakarą „Jei tiki, kad Dievas gali...“ . Čia kartu meldėsi už save bei visą Kauno miestą, kad Dievas įkvėptų džiaugsmo ir meilės kuriant gražesnę šiandieną. Šlovinimo maldą vedė kunigai redemptoristai, Švenčiausiąjį Sakramentą išstatė ir išpažinčių klausė seminarijos rektorius kun. Ramūnas Norkus. 

Šį šlovinimo ir maldos vakarą visi susirinkusieji buvo įkvepiami Šventojo Rašto žodžiais, pasakytais Laiške filipiečiams „Džiaukitės Viešpatyje visuomet“ (Fil 4, 4). Tas džiaugsmas apima ir viltį, ir laisvę. Nesvarbu, ką išgyvename – džiugią akimirką, skausmą, vargą ar kančią, esame kviečiami džiaugtis Viešpatyje, nes jame yra visa stiprybė ir išgelbėjimas.

Daug apie džiaugsmą ir džiugų liudijimą kalba popiežius Pranciškus, tad susirinkusieji turėjo galimybę dar kartą stabtelėti prie popiežiaus minčių ir pasidalijimų, kad būtume džiugūs tikintieji, kurie tarnauja, liudija ir gyvena džiaugsmo ir vilties šviesoje, dalydamiesi tuo vieni su kitais.

Kristus Prisikėlė! Tad šią džiugią naujieną esame kviečiami visi nešti į labiausiai nutolusias ir apleistas vietas, pripildant jas šio džiugesio.

Milita Žičkutė-Lindžienė
 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune