Kauno I dekanato kunigų konferencijoje aptarti nepilnamečių apsaugos pastoracijoje klausimai (2019 05 16)
Paskelbta: 2019-05-17 12:14:59

Gegužės 16 d. Kauno kunigų seminarijoje vyko Kauno I dekanato kunigų konferencija tema „Pastoracinio darbo, susijusio su seksualinės prievartos prevencija, aspektai.“ Konferencijoje dalyvavo kun. Gintaras Vitkus SJ, Kauno miesto parapijų ir rektoratų klebonai, rektoriai, kunigai.

Konferencija pradėta bendra Valandų liturgijos (Dienine)  malda, kuriai vadovavo Kauno I dekanato dekanas mons. teol. lic. Vytautas Grigaravičius.

Darbą pradėjęs mons. V. Grigaravičius akcentavo, kad šiandien Bažnyčia susiduria su dideliu iššūkiu – nepilnamečių seksualinio išnaudojimo problema. Visai neseniai vyko popiežiaus Pranciškaus inicijuotas viso pasaulio Vyskupų Konferencijų pirmininkų susitikimas šiai problemai spręsti. Popiežius patvirtino ir atitinkamas gaires. Taigi, šios problemos negalima ignoruoti, tačiau kaip ją spręsti, kaip dirbti su žmonėmis, patyrusiais prievartą?

Vėliau kalbėjęs kun. Gintaras Vitkus SJ atkreipė kunigų dėmesį į šią labai opią problemą. Pasak tėvo jėzuito, žmogus, patyręs prievartą, dažnai bijo kam nors pasipasakoti, užsisklendžia, griūva jo autoritetai. Svarbu priimti tokį žmogų, neeskaluoti praeities, suprasti jo jautrumą ir ribotumą, parodyti gydantį Dievo gailestingumą. Svarbu neteisti, neturėti kokių nors išankstinių nuostatų, paskatinti atsivėrimui. Reikia į problemą žiūrėti rimtai. Galbūt tikslinga pasiūlyti specialistų konsultaciją ir bendradarbiauti su jais. Pasak prelegento, reikia skatinti, kad žmogus netylėtų, nes viešumas taip pat svarbus sprendžiant šią problemą. Tikinčiųjų bendruomenė tokius žmones turi suprasti, jais rūpintis, priglausti.

Vėliau buvo aptarti einamieji dekanato klausimai. Konferencija baigta bendryste prie pietų stalo.

Kauno I dekanato informacija 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune