Stovykloje „Esi vertas daugiau“ – popiežiaus mintys Lietuvos jaunimui ir daugiau kaip šimtas dalyvių (2019 06 25–30)
Paskelbta: 2019-07-04 15:13:20

Birželio 25–30 d. Kauno arkivyskupijos Jaunimo centras pakvietė jaunimą į penktą kartą organizuojamą vasaros stovyklą „Esi vertas daugiau“. Stovykla tradiciškai vyko miškais apsuptoje Zalensų sodyboje prie Dubysos. Ir šiais metais stovykloje dalyvavo 110 jaunuolių iš įvairių mūsų arkivyskupijos miestų ir miestelių.

Šiemetinė stovyklos tema „Tu esi ateities istorija“ buvo įkvėpta popiežiaus Pranciškaus kalbos, pasakytos jaunimui Vilniuje. Kiekvieną dieną stovykloje lydėjo vis kita popiežiaus mintis iš minėtos kalbos, o tematika buvo susijusi su trimis laiko dimensijomis – praeitimi, dabartimi ir ateitimi. Ne veltui stovyklos pagrindiniai vedėjai keliavo „laiko sofa“ ir jaunimą ragino prisiminus savo šaknis ir stengiantis dėl ateities gyventi čia, dabartyje.

Kasdien jauniesiems stovyklautojams (13–17 metų amžiaus) buvo skirti įvairiausi teminiai, sporto užsiėmimai ir veiklos. Jie klausėsi į stovyklą atvykusių svečių, bendravo vieni su kitais ir, žinoma, kartu meldėsi.

Dėkojame visiems svečiams – jų buvo net daugiau kaip 80! – už dovanotą laiką, pasidalintus talentus ir bendrystę. Dėkojame stovyklą atidariusiam vyskupui Algirdui Jurevičiui, visiems patarnauti atvykusiems kunigams, Kauno kunigų seminarijos auklėtiniams, chorui „Exaudi“, Jono Pauliaus II piligrimų centro, „Gyvųjų akmenų“ ir „Gailestingumo versmės“ bendruomenėms. Dėkojame už paramą įmonei racijos.lt, be kurių komunikuoti stovykloje, kad viskas vyktų sklandžiai, būtų buvę ypač sunku.

Ačiū sodybos šeimininkams už patį šilčiausią sutikimą ir rūpinimąsi kiekvienais metais, taip pat visiems tarnavusiems savanoriams, be kurių darbo ir atviros širdies ši stovykla nebūtų įvykusi.

Kauno arkivyskupijos Jaunimo centro informacija ir nuotraukos 

 

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune