Seminaras tikybos mokytojams „Modulio „Krikščionybė ir pasaulio religijos“ pristatymas pagal atnaujintas Bendrąsias programas“ Kaune (2012 01 27)
Paskelbta: 2012-01-30 12:19:29

Nuo 2011–2012 mokslo metų mokyklose įgyvendinamos 11–12 klasių atnaujintos katalikų tikybos modulinės programos. Vienas iš pasirinktinų modulių yra „Krikščionybė ir pasaulio religijos“. Todėl sausio 27 d. Kauno arkivyskupijos Katechetikos centre įvyko kvalifikacinis seminaras „Modulio „Krikščionybė ir pasaulio religijos“ pristatymas pagal atnaujintas Bendrąsias programas“. Seminarą vedė Šiaulių vyskupijos Katechetikos centro vadovė, tikybos mokytoja ekspertė Danutė Kratukienė.

Tikybos mokytojai buvo supažindinti su tikybos dėstymo 11–12 klasėse kaitos tendencijomis, įvardinti probleminiai modulio „Katalikybė ir pasaulio religijos“ įgyvendinimo aspektai ir numatytos problemų sprendimo kryptys, pateikti inovatyvūs ugdymo metodai, aptarti vertinimo būdai, formos pamokose. Mokytojai buvo kviečiami atrasti naujus mokinių motyvacijos skatinimo ir mokymo bei mokymosi būdus. Buvo pateikta medžiaga, kurią kiekvienas tikybos mokytojas praktiškai galės panaudoti dirbdamas su savo mokiniais.

Seminare dalyvavo 33 Kauno arkivyskupijos bei Vilkaviškio vyskupijos tikybos mokytojai.

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune