Rekolekcijos ir malda už patyrusius kūdikių netektis (2019 11 22–24)
Paskelbta: 2019-11-29 09:57:06

Lapkričio 22–24 d. Domus Pacis namuose piligrimams vyko Rachelės vynuogyno rekolekcijos, skirtos moterims ir šeimoms, patyrusioms abortą, persileidimą ar kūdikio netektį. Šių rekolekcijų pradininkė – psichoterapeutė Theresa Burke (lietuviškai išleistos knygos apie poabortinę traumą „Uždraustas sielvartas“ bendraautorė). Ji ilgai stebėjo abortą patyrusias moteris, psichologų darbą su jomis ir matė, kad daug svarbių dalykų nepaliečiama. Ji teigė, kad tokiame sielvarte būti per sunku, todėl kvietė moteris atvažiuoti ir dalyvauti savaitgalio programoje. Rachelės vynuogynas – tai vieta išgedėti, išbūti su skausmu.

Dalyviai buvo pakviesti sutikti Dievą pačiose sudėtingiausiose mirties, traumos, praradimo situacijose ir palydėti gedėjimo procese. Naudojant įvairius metodus – kognityvinės terapijos elementus, Šventojo Rašto ištraukas, grupinį darbą – paliestos fizinės, psichinės ir dvasinės sritys. Rekolekcijas vedė kunigas teol. lic. Sigitas Jurkštas, psichologė Sigita Navickaitė ir pasirengusių savanorių komanda. Saugi ir patikima aplinka leido išreikšti (išverkti ir iškalbėti) savo skausmą, atsisveikinti su praeitimi ir žengti naujo gyvenimo link.

Keletas dalyvių atsiliepimų:
Nuostabi patirtis. Puiki komanda ir puikus darbas. Dalyvių atsivėrimai, drąsa, pasidalijimas buvo labai prasmingi.
Didelė Dievo malonė čia pabūti. Gal reikėtų daugiau kunigų išpažintims.
Vienos iš rimčiausių rekolekcijų, kuriose esu dalyvavusi. Tiek daug stiprių išgyvenimų, šviesos, ramybės, saugumo, priėmimo. Komandos darbas nuostabus, labai rimtai pasiruošta.
Rekolekcijose buvo sudarytos puikios sąlygos pažvelgti į savo skaudžią praeitį ir su jautrumu ir pagarba tai iškelti, išsakyti, paleisti, taip pat įsiklausyti į kitus ir jų patirtis. Daug progų išreikšti savo jausmus – tiesioginius ir užslėptus.
Galėjau rūpintis savo dvasiniu gyvenimu, jį gaivinti ir puoselėti. Gera atsiverti ir matyti, kaip esu priimtas.
Labai intensyvi programa. Nelengva, bet verta. Labai svarbu konfidencialumas ir priėmimas. Manau reikėtų šiek tiek daugiau asmeninės erdvės ir laiko.

Šias rekolekcijas parėmė Lietuvių katalikų religinė šalpa.

Lapkričio 23 d., minint Negimusio kūdikio dieną, Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų (Vytauto Didžiojo) bažnyčioje vyko Švč. Sakramento adoracija ir Rožinio malda. Šv. Mišias už šeimas, patyrusias kūdikio netektį, už gydytojus bei įstatymų leidėjus aukojo rektorius kun. teol. lic. Kęstutis Rugevičius. Jis taip pat pakvietė uždegti žvakeles ir pasimelsti už visus negimusius kūdikius, taip pat paremti krizinį nėštumą išgyvenančias moteris.

Pagalba moterims ir šeimoms, patyrusioms kūdikio netektį dėl aborto, persileidimo ar kitų priežasčių, taip pat išgyvenant krizę dėl nėštumo teikiama Kauno arkivyskupijos Šeimos centre, Papilio g. 5, tel. (8 37) 32 11 22, el. p. laukimas@lcn.lt

Kauno arkivyskupijos Šeimos centro informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune