Seminaras apie pal. Jurgį Matulaitį Kaune (2012 02 10)
Paskelbta: 2012-02-13 16:38:51

Vasario 10 d. Kauno arkivyskupijos Katechetikos centre vyko kvalifikacinis seminaras „Pal. Jurgio Matulaičio metams. Pašaukimas į šventumą“, kurį vedė ses. Viktorija Plečkaitytė MVS, Toronto universiteto Šventojo Mykolo kolegijos teologijos mokslų magistrė, ir ses. Rimutė Garnevičiūtė MVS, VDU HMF Etninės kultūros krypties doktorantė.

Seminaro tikslas buvo pristatyti ir apibūdinti palaimintojo Jurgio Matulaičio šventumo bruožus, aptarti jų įgyvendinimo galimybes savo gyvenime bei dorinio ugdymo pamokose. Seminaro metu buvo įvardyta pal. Jurgio Matulaičio socialinė veikla kaip atliepas į popiežiaus Leono XIII 1891 m. encikliką „Rerum novarum“, pateiktas Kryžiaus kelias pagal palaimintojo mintis, aptartas šūkis „Blogį nugalėk gerumu“ jo gyvenime bei pristatyti palaimintojo dvasingumo bruožai ir šventumo pavyzdys mūsų dienomis.

Į seminarą iš visos Lietuvos susirinko 40 dalyvių, kurie buvo ne tik tikybos mokytojai.

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune