Organizacijos „SOS Chrétiens d’Orient“ žinia pasauliui apie tikėjimo persekiojimą sovietmečiu Lietuvoje. Pokalbis su kardinolu Sigitu Tamkevičiumi
Paskelbta: 2020-02-04 15:45:50

Praeitų metų pabaigoje Lietuvoje lankėsi prancūzų organizacijos „SOS Chrétiens d’Orient“ atstovai. Norėdami pažinti tikėjimo persekiojimo situaciją Lietuvoje sovietmečiu bei pasipriešinimą, jie kalbėjosi su mūsų disidentais ses. Nijole Sadūnaite bei kardinolu Sigitu Tamkevičiumi.

Šios organizacijos parengtame vaizdo reportaže – pokalbis su kardinolu (prancūzų kalba, subtitrai anglų kalba). Reportažas jautriai, per kardinolo pasakojimą, perteikia skaudžią patirtį, kai teko ginti savo tikėjimą, sąžinės ir asmens laisvę okupuotoje Lietuvoje. Vaizdo reportažo kūrėjai sakė jaučiantys padrąsinti sovietinio Gulago kalinio liudijimo savo nelengvai misijai ginti krikščionis ypač Artimuosiuose Rytuose.

Reportažą galima pažiūrėti organizacijos FB paskyroje >>

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune