Tradicinis „Skersvėjis“ Kauno kunigų seminarijoje (2012 02 21)
Paskelbta: 2012-02-23 09:55:21

Tradiciškai per Užgavėnes Kauno kunigų seminarijoje siaučia „Skersvėjis“. Šiemet jis prasidėjo kiek neįprastai, kadangi antradienio naktį seminarijos bendruomenę pasiekė žinia, kad siaučia paslaptingas virusas „SARA“. Neatsparios šiam virusui pasirodė net seminarijos visų namelių durys. Reaguodami į šiuos pavojų keliančius ženklus, kaipmat atvyko „sveikatos priežiūros specialistai“, kurie seminarijoje paskalbė karantiną, trunkantį neribotą laiką. Dar tą pačią naktį buvo aplankyti beveik visi seminarijos bendruomenės nariai. Jiems profilaktiškai buvo išrašyti kelialapiai į amžinąjį miestą – Romą, nemokamai dalijami vitaminai.

Vakare seminarijos koplyčioje susirinkusiai publikai buvo parodytas spektaklis – klieriko sapnas apie amžinojo miesto – Romos – įkūrimą Kauno kunigų seminarijos teritorijoje. Vaidinantys aktoriai pasistengė, kad mieste netrūktų nei problemų, nei linksmybių. Šio miesto įkūrimo idėja gimė imperatoriui Markui Aurelijui, netrukus prie jo prisidėjo kiti garbingi, daug išmanantys žmonės – imperatoriaus dešiniąja ranka tapo Audronijus, Krašto apsauga pradėjo rūpintis Genicijus, o kultūriniu gyvenimu – Vilicijus.

Šį miestą „Skersvėjo“ proga statė ketvirtojo, o jiems pagelbėjo kitų kursų klierikai.

Šiųmetinio „Skersvėjo“ scenarijaus autorius klier. Robertas Urbonavičius, režisierė dėstytoja Vita Vaitkevičienė.

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune